Selina 9 månader

Idag blir hon ännu en månad äldre. Vart tar tiden vägen? Nu drar hon sig framåt på golvet om hon ska nånstans, vad är det för mening att krypa när man kan dra sig fram istället :)
Hon äter 8 månaders maten om jag mixar den till puré. Är ju inte så lätt heller att äta mat med bitar när man inte har några tänder. Så pyttipanna och köttbullar äter hon, men inte thaigrytan eller ishavsgrytan. Har inte prövat farmargrytan men ska göra det med. Så hon äter puré för fulla muggar. Kalops och Kyckling är godast. Välling har hon nu lärt sig att äta utan att man behöver tillsätta ersättning. Sover gör hon i sin egen säng numera. Fast hon vaknar alltid 1 gång på natten och stökar på uppemot 1 timme. Vet inte varför och det är oftast vid 2-3 tiden. Sen vaknar hon mellan 5 och 7 på morgonen och äter välling, kan sen somna om igen och sova tills kl 8. Då kliver vi upp och hon får äta gröt till frukost.  Sen leker hon på golvet eller sitter i gåstolen. Vid 10 så lägger hon sig och sover på frukosten 1 halvtimme. Sen är det full fart igen fram tills lunch vid 11-11.30. Sen en massa bus igen tills det är dags att sova eftermiddagsluren vid 13-14 tiden. Om det är någorlunda bra väder så sover hon i vagnen. Sen när hon vaknar så är det dags för lite välling och sen ännu mera bus och en massa hyss förstås som att gräva i mammas blomkrukor eller plocka grejor från soffbordet. Sen vid 16-17 tiden så är det dags för lite middag i form av burkmat. Sen äter hon gröt vid 18:30 och sen är det läggdags vid 19-19:30 tiden. Då får mamma en chans att göra det hon inte hinner på dagarna. Typ allt! Det är mitt liv med Selina =) Fullt ÖS! Jocke kommer ju hem senare så då har ju Selina redan somnat.

336508-218

336508-224

336508-223


336508-222


MORS DAG 2008

Min första morsdag.
Jocke var inte hemma då men han hade lagt presenten från Selina i byrålådan. Det visade sig vara ett presentkort på Guldfynd på 500kr. Var ju jättebra eftersom jag sparar till att köpa bismarck halsband och örhängen.

Annars så spenderade jag och Selina dagen hos mamma och pappa. Åt tårta där och firade mamma för hon fyllde år.


lite bilder

336508-219


336508-226


336508-221

Lilla snigel..

Min nya favoritlåt...

Lilla snigel akta dig,
akta dig, akta dig,
lilla snigel akta dig,
annars tar jag DIG.

Föräldragrupp

Hej å hå!!


Dags att uppdatera igen, jag vet ju att ni alltid vill ha dom senaste nyheterna i vårat spännande liv =)

Idag har vi varit på föräldragrupp i Lit, vi pratade om barn och barnsjukdomar också fick vi ett häfte som det står om alla sjukdomar dom kan tänkas få. Inget att se framemot direkt, vattkoppor, löss??!!, mask??! öroninflammation. näe usch...

I måndags så var vi iväg på kyrkis i Häggenås, babyöppet i Lit hade ju stängt så jag och Selina och Anna och Sofia åkte dit istället. Var inte så mycke folk där faktiskt. Mest äldre barn som får och sprang där och Selina ville mest upp i min famn..

I dag tog hon sina första krypsteg=) Så nu är det nära till att hon börjar krypa. Hon har ju kommit på att hon kan dra sig framåt med armarna, funkar det med. Annars är ju gåstolen populärast just nu, hon bara ler och skrattar när hon sitter i den. Ja också är hon ju ÖVERALLT =).

I Söndags så bestämde vi oss för att nu måste Selina börja sova i sin egen säng. Och tänka sig det funkar bättre än vi trodde, inga protester alls hon bara lät sig sövas i själsängen. Så visst hon vaknar och tappar nappen, men det är också det enda. Fast natten till idag så vaknade hon 1 gång i timmen och ville ha nappen. Jobbigt. Men jag ger mig inte, det är bara att kämpa på. Hon mår ju bättre att sova själv och vi med. Hon får vräka ut sig hur mycket hon vill och vi med :) Får se hur det går i natt då. Förresten så har hon börjat äta som en häst dom senaste dagarna. Vräker i sig 2 portioner gröt, äter lätt upp över 220ml välling och vill säkert snart äta mer än 1 burk puré. Ska testa i morgon med att mixa 8 månaders maten. Jag gav ju henne pyttipanna(gräddstuvad) idag och hon åt ja såsen men inte bitarna. Skriver mera i morgon. Gonatt



Helgen..

Nu är Selina nästan fri från sin förkylning och hostan är helt borta. Tack och lov =). Så i helgen har hon varit på jättebra humör. Suttit i gåstolen och bara skrattat och sprungit runt i den och hittat på bus.


I Fredags var jag och Jocke ute och åt middag sen gick vi på bio och såg "Nu eller aldrig". Var faktiskt en bra film, trodde inte det men det var den. Gå och se den!
Igår var jag på stan med mamma och Cecilia. Selina fick stanna hemma med pappa och busa med han =). Jag köpte 2 linnen till mig själv. Också fikade vi på wedan, dom har ju stängt smörgåskällaren så nu har dom mackorna där uppe i stället. Jag tog en sweetchili med philadelphiaost, var faktiskt god.
Idag har vi inte gjort något speciellt. Vi har ju fått vagnen såld så Jocke var ner med den till affärn idag och den skickas i morgon med bussen till Sveg. Jag har tvätttat kläder och pysslat på. Är ju så dåligt väder så man inte ens kan gå ut.


Angående våran flytt så blir den inte av än på ett tag så träffen vi ska ha hos oss den 30 Maj blir här vi bor nu. Men det går väl bra det med. Trodde att vi skulle hinna flytta men pappersarbeten tar ju sin tid. Jag har iaf bestämt vad vi ska bjuda på, så nu får ni vara lite nyfikna ett tag :)


Nu är det snart marängswiss på G. Jocke har fixat mat idag, kycklingsallad ochså jordgubbsfromagé. Vi avslutar med det bästa..

Blommor

Fick blommor av Jocke i Fredags. Det var verkligen på tiden :)

336508-220

Vårfest

Dagarna går fort och man har ju som sagt fullt upp. Selina är bättre i sin förkylning nu, men har fortfarande hosta men den börjar också ge med sig. Hon hostar inte lika mycket på nätterna nu så hon sover bättre, tack och lov.  Men annars så har hon börjat vakna vid 4 och är jättehungrig, hoppas på att det är övergående. Hon fick gröt nu ikväll innan hon la sig, hon har ju inte ätit det på ett tag eftersom att hon har haft diarré i samband med förkylningen. Men nu på 2 dagar så är hon helt plötsligt hård i magen igen, tycker det är mycket märkligt. Hon är ett riktigt litet "magbarn".  Man får ju inte göra uppehåll på plommonpurén för då vänder det på en gång. Men det är ju lite svårt att ge henne det i vällingen. Hon skulle ju aldrig få för sig att äta det från en sked..ALDRIG :)

Jocke jobbar på, kommer hem sent på kvällarna, fikar, lägger sig, kliver upp vid 5 också sen iväg och jobba igen. Lagomt skoj för oss...Tur att det bara är i morgon kvar sen är det helg igen. Men nästa vecka ser jag inte fram emot. Jocke jobbar Måndag till Torsdag, sen Fredag till Söndag ska han på nån mässa i sthlm så han blir borta precis hela veckan.. Jippie! Vill inte ens tänka på det nu. I morgon ska jag iväg på vårfest genom jobbet, ska bli såååå sköööönt att komma ut själv och träffa lite folk.. Vi är några som ska träffas innan hemma hos en tjej innan det börjar 18.30 på Temperance. Det ser jag verkligen framemot.

Det ringde en tjej på barnvagnen idag, och hon ska köpa den, vi ska skicka den med bussgods till Sveg. Så skönt att få den såld, det är ju synd på en sån pass ny vagn att bara stå och inte användas. Så det är bra.

Ja nu snöar det igen, vad roligt.... eller så inte. Skitväder, man kan ju inte ens gå ut för det blåser så kallt + att det snöar.

Näe nu ska jag lägga mig. Gonatt

Bilderna talar väl för sig själv :)

336508-221

336508-222


nästan som vanligt

Lite bättre är Selina nu i sin förkylning, har mest hosta nu. Det sitter i länge den där skiten... men nu är hon nästan som vanligt ler och busar men hon är fortfarande lite klängig fast inte lika mycket som förut i veckan, då ville hon mest vara i famnen. Har ju varit så trött med, varit vaken max 1 timme sen har hon varit så trött så hon vill sova igen fast bara en halvtimme.
Igår var det ju så himla fint väder och varmt var det med så vi for bort till huset och oljade in altanen, det har aldrig blivit gjort så det var på tiden och den sög i sig oljan på en gång så vi ska olja in den en gång till. Annars så sprang jag då med tvätten ut och in igår och dammsög huset, var på tiden det. Ja just ja, på Torsdag ska dom komma och stycka av så ev. på Fredag ska vi till banken och fixa klart lånet*hoppas* För sen har ju inte Jocke tid och då kommer det ju att dröja flera veckor innan vi kan så vi hoppas på att det blir då.

Jockes mamma å bror var ju här igår hela dagen, krattade löv också grillade vi kött och åt potatisklyftor och grillade majskolvar till middag*mmm* Sen åkte dom hem och vi tittade på tv och åt godis och däremellan försökte vi söva Selina, det tog 1 timme igår, ibland är hon så trögsövd och ibland så somnar hon på en gång.

Mamma och Cecilia kom ju hit igår och dom hade med sig nåt till mig och det visade sig vara jackan som jag tänkte köpa men jag gjorde aldrig det. Då hade dom köpt den till mig, luringar!! Så det var en bra överraskning ,håller på att tvätta den nu. Den är i färgen chock GRÖN!!

Fortfarande sjuk..

Selina är fortfarande förkyld, men hon är lite piggare idag, har suttit i gåstolen och kört runt lite grann. Men aptit har hon inte än, åt vid 10 idag lite välling och sen har hon druckit lite vatten under dagen. Snart åker man väl själv dit och blir förkyld, är ju bara en tidsfråga om när...

Dåligt väder idag men det gör inget för vi kan ju ändå inte gå ut. Tittar på teve och gör inte så mycket mera.
Jocke jobbar sent nu och kommer inte hem förns vid åtta tiden på kvällen. I går kom han hem halv 9. Lite trist att sitta själv hela dagarna och kvällarna, Selina har ju dessutom hunnit lagt sig när han kommer hem. Men på Fredag är han ledig, då ska jag se om jackan som jag såg i Måndags finns kvar, men troligen inte. Det var ju så bra pris på den.
Jaja ska slänga mig i soffan nu när Selina sover..

Selina förkyld

Selina har blivit riktigt förkyld med rinnande näsa och hosta. Blev antagligen smittad på f. träffen i Fredags. Jippie...igår tog det hela kvällen att få henne att somna, så fort man gick därifrån så vaknade hon och skrek. Det är ju svårt att suga på nappen när man är täppt i nästan så den åkte ju ut hela tiden och samtidigt ville hon ha den. Hon fick en alvedonsupp sen vid 21 och efter ett tag så lungade hon ner sig. Hon har iaf sovit dåligt i natt. Vaknade i dag halv 12, gav henne vatten( det enda hon vill ha). Bra att hon dricker i allafall. Jag bytte på henne och gav henne lite välling/ersättning. Åt inte mycket, sen somnade hon i min famn så jag la henne i sängen igen vid halv 1. Sover fortfarande, det märks att hon inte mår bra. Stackars vår lilla tjej.Men det sägs ju att små barn ska ha visst många förkylningar under det första året. Sist hon var förkyld så var hon ju mera täppt i näsan, ingen rinnande näsa och hon sov då även utan problem och var uppe på dagarna. Nu är hon bara trött.

Vi var ju in till stan i går då var hon inte alls lika förkyld som nu. Köpte några kortärmade bodys, bra att ha nu när det är varmare ute. Cecilia köpte mimmi body och byxor till ,och mamma köpte en klänning och en tunika med byxor(retro). Skitfräna. Jag hittade en fin vårjacka, får se om den är kvar till helgen. Den är till mig själv, har haft den jag har nu bra länge och vill gärna ha nåt nytt. Nä nu ska jag titta till Selina. hejhej


Veckan som har varit..

Ja jag ska uppdatera, gör ju det nu :)

Ja vad har hänt sen sist då?  I Måndags var jag, Selina och Cecilia in till stan. Jag hämtade Selinas nya bilstol och sen drog vi ner på stan en sväng. Köpte nya vantar och en ny mössa till Selina att ha nu när det är vår, alla hennes vinterkläder är bortplockade så nu är det vindbyxor och jacka som gäller. Så mycket lättare nu när man inte behöver pälsa på henne en massa kläder.
I Tisdags gjorde vi inte så mycket, i Onsdags åt vi smörgåsttårta på kvällen för Cecilia hade ju fyllt år. Ingen majbrasa blev det, för lilla gumman somnar ju tidigt på kvällen. Hade ingen lust att dra med henne dit i vagnen då hade det inte blivit roligt sen. Så vi var hemma och slappade framför teven. I Torsdags så fyllde ju pappa år så då var vi dit och åt middag. I Fredags så var vi till Lit och hälsade på Gustav, Sofia och Daniel. Alla andra var ju också där med sina bebisar så det var roligt och god mat blev man bjuden på. Nästa gång är det våran tur och jag vet redan vad vi ska bjuda på :) Hoppas bara på att vi har hunnit flyttat. Annars blir det här där vi bor nu.
Igår var vi in till stan och handlade mat och gick på stan en sväng, Jocke skulle köpa nya skor. Idag har vi bara tagit det lugnt iaf jag. Jocke har tvättat av altanen för den måste oljas in, är inte gjort  på evigheter. Jag och Selina har varit hos momma och moffa. Mamma hjälpte mig att tona håret, skulle ha gjort det för länge sen men det har liksom inte blivit av. Men nu är det gjort.
Annars så rullar det på, Selina håller på att träna med krypningen det går framåt sakta men säkert..
Jag gav henne 8 månaders mat häromdagen men det var inte populärt, vill hellre ha puré. Men det är bara att träna så äter hon snart den med.Ersätttningen har vi numera börjat blandat ut med välling, då går det bra att äta men ger jag bara välling så vill hon inte ha.
Det var det. Läggeri in bilder sen.

RSS 2.0