4 månader

Idag blev Selina 4 månader. Vi tänkte börja ge henne lite annan mat nu. Har köpt potatis och majspure, morotspure och blåbärspure som vi ska testa att ge henne. Ska bli skoj att se hennes min :). Men hon lär nog vänja sig rätt snabbt. Hon får ju fortfarande äta ersättning iaf i 2 månader till sen får vi se då om vi helt ska övergå till gröt å puremat. Annars så utvecklas hon i en rasande fart. Nu har hon börjat med olika läten, det kan bli väldigt höga och ljusa toner så man får passa sig så man inte blir döv ;)  och nu griper hon tag i det som kommer i hennes närhet så man får passa sig så hon inte gör sig illa. Hon gillar mycket att leka med saker och stoppa i munnen det är tydligen väldigt gott ;) Det är fortfarande inte så populärt att ligga på magen men det kommer det också. Skratta är nånting som hon har börjat med nu, när vi busar med henne så skrattar hon och gapar stort med munnen =).

Denna vecka så har vi börjat lägga henne i sin egen säng när hon har somnat. Och det funkar jättebra, Selina bryr sig nog inte så mycket vart hon ligger bara hon får sova. Det blir ju lite mera spring när nappen åker ur men det får man ju ta då hon iallafall ligger i sin egen säng och sover. Så det är skönt så man själv får lite mera plats att sova på.

Idag var vi in till stan för Jocke skulle köpa en ny skoter, sålde ju sin "gamla" F7 igår. Så han slog till på en Yamaha RS Vector L-TX GT sprillans ny -08. Med dragkrok så vi kan dra pulka vilket kommer att behövas. Så nu står den utanför huset och glänser....

Jag har fortfarande kvar min skoter, vet inte om jag ska sälja den. Är ju skoj att ha en egen att köra med.

Annars så har jag bakat sockerkaka och banankaka tills i morgon då kommer min faster hennes make och våran kusin Therese med sin kille och hälsar på. Kusinen bor ju i Göteborg så det blir ju inte så ofta som vi ses, också vill dom ju träffa Selina såklart! Det ska bli skoj, ska ta bilder som jag kan lägga upp senare.
Nu ligger Selina och sover har sovit nu i 1½ timme, har mest varit vaken idag så det är ju inte så konstigt att hon är trött.
Om jag inte skriver något mer innan nästa år så GOTT NYTT ÅR mina läsare!

image67

Selina fick ju en hoppgunga i julklapp. Hon verkar gilla den =)
Selina i hoppgungan

Julen 2007

Ja då var julen över för i år då. Vad fort tiden går som vanligt. Vi var fullt hus här på julafton. Och en hel del paket, dom flesta till Selina förstås =). Ska lägga in en bild på hennes julklappshög sen.Jag fick: Salladsbestick i trä +en träbunke till, presentkort på bikbok på 500:-, presentkort på H&M 200:-, Prenumeration på "Vi föräldrar", 3 plastskålar, mysdress jacka + byxa, ansiktsbehandling, lila lång tröja och föräldrar & barn staty. 
 Igår på annandagen var vi in på rean. Hittade en hel del. Bland annat linnen till mig, body, jeans, tröjor, pyjamas och en mössa till Selina. Så det var lyckat. Har tvättat som en galning nu i flera dagar, verkar aldrig ta slut =(. Idag har vi bara varit inne och slappat. Plockat å rensat lite här å där. I helgen blir det nog rätt lugnt, ska väl in å handla tills nyår. Lägger in lite bilder.
               

Hälsat på i Mörsil

Hallå!
Idag har vi varit och hälsat på Tove, Kongo & Linda i Mörsil. Det tyckte Selina var jättekul, då fick hon ju träffa en annan bebis och prata med. Tove är 2 veckor äldre än Selina så dom är ju nästan jämngamla=). Dom låg i babygymmet och försökte ta varandras nappar ur munnen. Selina gav även Tove julklappar, hon fick en nalle och en haklapp från dinglisar. Annars så har vi inte gjort så mycket annat, jag hade tänkt hinna med en del idag. Har iaf gjort ischoklad nu och i morgon blir det till att byta gardiner, skura och dammsuga golven, göra knäck och pynta granen med mera. Med andra ord fullt upp. Vi åt tacos till middag och nu ligger Selina och sover, hoppas på att hon sover en längre stund. Jocke ligger och sover han med. Så rolig så. Lägger upp lite bilder från idag.
         

Bvc besök igen

Idag  var det åter igen dags för vägning & mätning. Vi gissade på att Selina skulle väga runt 5,3 kg nu när hon då äter ersättning. Jodå visst gjorde hon det och lite till.. 5760g!! Hon har alltså gått upp 830g på 2 veckor. Så vi vart en aning överraskade när vågen visade på så mycket. Så nu väger hon som hon ska i den här åldern. 60 cm lång var hon också så nu drar hon storlek 62 sen några veckor tillbaka. Annars så har vi inte gjort så mycket mera idag, hämtade ut mina gardiner som jag ska sätta upp i helgen. I morgon blir det till att inhandla dom sista julklapparna. Ska åka in tidigt i morgon så man hinner bli klar innan det blir för mycket folk. Hoppas på att det blir bättre väder till jul, som det är nu så är det ju bara tråkigt. Blåsigt och en massa snö har tinat bort=(.
Lägger in en bild på Selina när hon ligger på magen och tittar sig omkring.

image50


Framsteg

I Måndags kväll så la jag Selina på mage i våran säng och då vände hon sig direkt på rygg. Snart så kan hon vända sig från rygg till mage med, för hon ligger och vrider sig och verkligen försöker men rumpan är nog lite tung :). Hon gör verkligen framsteg dagligen, nu kan hon också hålla uppe huvudet lite längre när hon ligger på mage. Babygymmet är verkligen populärt för där finns det mycket hon kan ligga å titta på. Även teven upptäckte hon för några veckor sen, vi har ju en rätt stor teve så hon kan ju verkligen se den bra. Nu har hon ätit ersättning i 2 veckor snart och i morgon är det dags för vägning igen. Får se då hur mycket hon har gått upp för det känns ju att hon har ökat i vikt. Det är rätt praktiskt med att hon äter på flaska för då kan ju även Jocke ge henne mat så jag får göra nånting annat, för det finns ju alltid en massa tvätt eller annat som ligger och väntar :). Vilket tråkigt väder det är idag. Blåser och är + grader. Hoppas inte det är så här på Julafton. Idag jobbar Jocke sista dagen sen är han ledig i 18 dagar. Skriver i morgon efter vi har varit på bvc. Lägger in en fin bild på Selina...
336508-47


1 vecka kvar

Snart är det Julafton. Vad tiden går fort. Selina kommer få hur mycket julklappar som helst misstänker jag..
Idag lyser solen, får se om vi kommer ut nånting idag. Selina ligger och sover just nu, har nyss ätit. Hon har ju även legat under babygymmet en bra stund och surrat så då blir man ju trött. I helgen så var vi ju iväg på lucia på föreningshuset och åt gröt, Selina hade på sig sin tomteklänning=). I går så var moster barnvakt så jag kunde följa med pappa, Danne & Jocke på en skotertur, skitkul att äntligen få köra lite skoter, har ju inte gjort det på länge. Jag "hyr" ju ut min skoter i vinter till Tina & Cecilia. Selina hade varit lite bråkig medans vi var borta så Cecilia hade haft fullt upp..hehe. Ja när vi kom tillbaka så åkte vi hem och Selina fick äta och sova en stund innan vi skulle tillbaka och äta middag(Lutfisk) Jocke tycker ju inte om det så han fick Tortellinigratäng. Sen tittade vi på Svenska Hjältar på 3.an. På fredag ska vi in och handla dom sista julklapparna, får ju pengar då. Ser inte framemot allt folk som kommer att vara överallt med tanke på att det är bara några dagar kvar tills jul. Så helst hade man ju velat undvika stan till helgen men det går ju inte dårå. Nä nu ska jag ta å göra nånting annat medans Selina sover. Hej hopp

336508-49

Ett tag sen sist

Tänkte skriva lite grann också. Var ju ett tag sen sist. Den här veckan har vi varit ute å gått och jag har fixat klart julkorten så nu är det bara att posta dom. Igår var vi och hälsade på S-E med Cecilia. Det var länge sen sist, får väl komma någe mera sen efter jul. Sen var vi på barnens hus och jag köpte en ny nappflaska, behövs nu när hon äter ersättning. Köpte även en ny napphållare för den förra var värdelös. Cecilia köpte haklappar till Selina, behövs också för det blir mycket kladd. Åkte sen hem och åt, for sen bort till mamma å pappa och såg bonde söker fru. Jocke var på julbord på GT. Idag tvättar jag kläder, har typ gjort det hela veckan. Kanske går ut en sväng sen, får se.
Beställde nya gardiner till v-rummet. 60% på Ellos. Då var man ju tvungen att beställa nya, har haft dom jag har nu rätt så länge. Kommer till veckan så man hinner få upp dom innan jul.

I helgen blir det väl det vanliga, åka in å handla mat sen i morrn eftermiddag är det ju Luciafirande på Nordanborg så det ska man ju på. Får ju gröt å skinkstut till självkostnadspris. Söndag blir det lugnt. Sen jobbar Jocke 3 dar till sen är han ledig i 18 dagar=).

Dopbilder

Här är lite dopbilder sen dopet på Selina den 2/12.







Helgen!

Ja då var det Söndag då. Vi har nyss ätit kött och potatisgratäng...gott!!
I Fredags så var jag, Selina & Cecilia på Julmarknaden på Jamtli. Jag köpte godisstrut som jag alltid köper och en halmbock (har jag inte köpt förut). Sen gick vi på stan och jag hittade en jättefin tröja på H&M som jag var tvungen att köpa. Man behöver ju lite nya kläder nu när man inte är gravid längre. Har ju haft såna kläder rätt länge. Önskar ju mig presentkort på kläder i julklapp. Sen på kvällen så var vi hos momma å moffa å tittade på Idol(Tur att Marie vann ). Ja annars så ja i går så va Jocke iväg på nå skotergrejs i Häggenås så jag och Selina var hos momma medans hon bakade lussebullar:) Alltid lika gott. Vi åt även middag där och åkte inte hem förns vid halv 9. Idag så har vi varit ut å gått en stund bort till momma å moffa å fikade sen gick vi hemåt å började fixa med maten som vi nu har ätit. Ja ersättningen funkar skitbra, Selina äter med god aptit och hon har bajsat 2 dagar i rad( har nog inte hänt förut) =). Också är hon ju mätt lite längre än förut. Så det märks att hon mår bättre nu. Nä nu ska vi skjutsa moffa in till stan, han ska med tåget till Norrköping. Hej hopp!


Ersättning

Denna vecka har gått fort som alltid. Redan Fredag i morgon. Har inte gjort så mycket denna vecka. Skulle ha varit på f. träff i Tisdags men då blev jag förkyld och man vill ju inte smitta ner dom andra så vi åkte in till stan och handlade julklappar istället. Jocke hade ju tagit ledigt. Idag har vi varit på bvc för mätning och vägning. Selina har inte alls gått upp något mycket i vikt, mycket berodde det på att förra veckan hade hon ju en massa slem i halsen som gjorde så att hon hade svårt att äta så nu ska jag börja med att komplettera bröstmjölken med ersättning. Då kommer hon även att vara mätt längre för annars så har hon ju ätit nu på sistonde med 2 timmars mellanrum och det funkar ju inte. I morgon så ska jag, Selina och Cecilia in på julmarknaden på Jamtli. Helgen blir nog lugn ska väl fixa lite här hemma, har dammtorkat v-rummet idag så nu är det golven och badrummet kvar. Skulle ha framkallat bilder,tog ju bilder till julkorten igår på Selina. Dom måste ju skickas innan den 16 dec. Hej hopp!


Selinas dop

Igår så döptes Selina. Vi kom till kyrkan runt halv 12, gudstjänsten började kl 12. Jag, Jocke, Selina, Cecilia & Martin satt inne i ett rum i kyrkan och väntade på att få gå in i kyrkan. Vi trodde att prästen skulle hämta oss när det var dags, och visserligen gjorde han det men då var kl 12.30 och Selina hade somnat i min famn. Enligt han så skulle vi ju sitta med under själva gudstjänsten innan det var dags att döpa. Så det blev ett missförstånd där. Men det gick ju bra till slut. Selina döptes, hon sov när prästen tog henne och hällde vatten på hennes huvud så hon vaknade och skrek, fick komma till mig sen å då blev det bra. Jag & Jocke läste en varsin text och Cecilia hällde upp dopvattnet. Sen satte vi oss i bänken och lyssnade på kören. Selina satt i min famn och tittade stort när dom sjöng=). Var helnöjd! Sen togs det en del kort innan dopklänningen togs av och vi begav oss till föreningshuset i Norderåsen för att fika. Det blev tårtor, kakor, bullar och muffins. Blev en del kvar som jag har fryst in till jul.
Selina fick mycket presenter: Ullfilt, halsband, ram med gravyr, vanliga silverramar med ålderskategorier, blommor, bok och lite till. Kom hem runt 16 och då var man rätt slut. Selina somnade sen och sov till kl var 20. Vi pysslade på med lite julgrejor medans hon sov. Ska lägga in bilder sen från dopet.


RSS 2.0