Vinterpromenad

Igår var jag och Selina ute och gick i det fina vädret. Soligt och lagom kallt. Några minusgrader bara. När jag kom tillbaka så träffade jag på Inga-britt och Zorro, så då följde vi med dom på en till promenad. Så det blev några km igår. Ska ta och ställa in stegräknaren så man kan ta med den när man är ute och går. Vi var ute i ca 2 timmar igår, sen fick Selina ligga kvar i vagnen ute och sova vidare. Jag tog in henne 1 timme senare för då började det bli så kallt och solen hade gått ner. Hon fortsatte då att sova fast jag tog av henne lite kläder. Sen kom Jocke hem, vi åt middag sen åkte vi till Jockes chef, satt där en stund och fikade och så... Kom hem sen var det dags för Selina att äta och sova.
Lägger in lite bilder för nu fungerar det igen.

    


Selina på vår promenad i det fina vädret
336508-106 

            


Här bor vi:
336508-97

5 månader

Lilla tjejen blir hela 5 månader idag. Tiden går. Snart kan hon nog sitta för hon blir stadigare för varje dag som går. Tung har hon blivit med, hela 7 kg snart. Det känns när man bär på henne en längre stund, blir skönt när hon kan krypa=). Tycker man nu men det lär man nog inte tycka då=). Nu ligger hon och sover eftermiddagsluren, sov en halvtimme förut idag.
Jag fyllde ju år förra veckan fick: Pengar, presentkort på Guldfynd, blommor, Whitney Houston dvd och tårta såklart. Tänkte lägga in bilder men det funkar ju fortfarande inte.

Babyöppet

Idag har jag och Selina varit på babyöppet. Det var skoj. Även Alva, Eva, Sofia, Anna, Gustav, Sofia Linus och Petra var där. Vi pratade och fikade. Vissa gjorde hand och fotavtryck. Jag gjorde det förra Måndagen så vi gjorde inget idag. Fint väder blev det ju också så man skulle ha varit ute. Nästa gång kanske vi tar med oss vagnen och går en promenad sen kan dom ju ligga ute och sova om det är bra väder. Nu har vi nyss ätit middag och Selina har slocknat i soffan. Har nog varit en hård dag=) Mycket att titta på och många intryck så då blir man ju trött.

Helgen som var så gjorde vi inte så mycket. Jocke var ju till Åkersjön i Lördags och körde skoter. Jag och Selina var hemma. Gick en promenad bort till momma och moffa. Igår så körde vi skoter jag och Jocke. Var nästan bort till buan men vi vände strax innan. Jättemycket snö och jag körde fast en gång.

Resten av veckan blir det säkert en promenad eller två. Till helgen drar vi till stugan för att städa den.

Hejhej!

Stadstripp

Idag har vi varit till stan med moster, momma och moffa. Jocke anlände vid 12 och då gick vi och fikade på Törners. Sen shoppade jag 2 bodysar i st 74 till Selina, dom är från 6 mån men hon lär nog snart kunna ha dom med. Hon växer ju så fort. Köpte även tjockstrumpor till henne skulle köpa tussar som hon kan ha när vi är ute men dom var slut. Det var ju REA på Åhlens så dom rök väl rätt fort. Köpte även en kylbitring som kanske lindrar lite i munnen, det kliar nog så det kanske är tänder på g. Förresten talade jag om att jag fyndade en bävernylonoverall för endast 174.5 förra veckan?!. Skitbilligt ju så den kanske Selina kan ha nästa vinter. Ja iallafall så for vi sen iväg på öb jag köpte ja vad det nu heter som man hänger kläder på som ska torka?. Sen handlade vi mat på willys och sen for vi på coop, jag köpte blöjor och nan (hade rabattkuponger). Sen for vi hem och åt varmkorv till middag. Nu söver Jocke Selina och jag passar på att få ha en stund för mig själv. I morgon ska han till Åkersjön och köra skoter. Jag blir hemma med Selina, lite svårt att köra skoter med henne med. Är lite för liten ännu. Ja det var min intressanta och innehållsrika dag. hej svejs.!

25 år!

nåt fel på bloggen så det går inte att redigera texten eller lägga in bilder.
tänkte iaf meddela att nu är man ett år äldre. hela 25 år. uhhh.. snart 30..!
blir tårta ikväll då med hela familjen.

var på bvc i måndags och nu väger Selina 6630gram och är 62,2 cm lång!
Lilla bäbisen i magen har blivit stor tjej=)=(. Vi håller för fullt på med smakportioner, gröt har vi kört i några dagar nu men det blir inget bättre, hon spottar ut det på en gång. Hoppas på ändring snart för hon kan ju inte bara leva på ersättning. Ju större hon blir desto mer annan mat behöver hon ju. Men vi kör på och ser hur det går. Nån gång ger hon ju med sig=). Annars så är fötterna väldigt intressanta nu och såklart händerna, dom är alltid lika goda. Numera vill hon helst sitta eller stå. Ligga det är inte så poppis längre förutom när hon ska sova då. Hon kan sitta med stöd så man får hålla i henne fortfarande. Men det dröjer nog inte så länge innan hon sitter själv och kryper. Jag la henne direkt på golvet i går och då fick hon ju lite glid så hon kunde iaf försöka ta sig nånstans, på täcket så blir det ju tvärstopp på en gång.

I morgon blir det en tur till stan, måste köpa en ny åkpåse till Selina för den hon har nu värmer inte speciellt bra när hon ligger i vagnen och sover ute. Även tussar måste jag köpa för overallen som hon har fått är det inga "inbyggda" fötter i så då blir det ju lite kallt. Overallen jag köpte i höstas har hon snart växt ur, tur att vi har fått en då så jag slipper köpa en ny för dom resterande månaderna.

Till helgen så ska vi till Åkersjön för det är ju skoterns julafton, få se då om det är nåt skoj. Ja det var väl allt för denna gång. Hejhej!

Fint väder

Vad skönt det är när solen lyser, då vet man att våren är på väg =). Det är ju redan ljusare längre på eftermiddagarna och ljusare tidigare på morgonen. Idag har vi varit ute och gått en sväng och nu ligger Selina och sover i vagnen ute. Har snart sovit i 2 timmar. Det blev ju ingen f. träff i eftermiddag. Hon som har det är sjuk. Nästa gång är  den 12 feb. Ikväll ska vi till Tina för hon fyller år. Då blir det tårta antar jag. På Torsdag fyller jag år och då blir det tårta här. På fredag måste jag in en sväng till stan och sen Lördag, Söndag blir det Åkersjön. Vi hyr ju stuga där nu i ett år . Det är ju skoterns julafton till helgen så det lär ju bli en hel del skotrar där. Vi måste nog ta å köpa hörselskydd till Selina så hon inte blir döv;)  Lägger in en bild på våran katt Baileys.

image35


Soligt

Idag har vi varit ute och gått i det fina vädret. Var ju jätteskönt ute och solen lyste så fint. Vi invigde sittdelen idag och Selina såg ut att ha det så mysigt där hon låg. Det blev ju lite mera plats när vi tog bort liggdelen.
Just nu ligger hon och sover, hon har sovit i 1½ timme nu. Jocke är hos sin chef och lämnar nåt papper.
I morgon blir det iväg på bvc och sen på babyöppet en stund. Ska bli spännande att se hur mycket hon väger nu och hur lång hon är:).  På Tisdag blir det träff i lit 14.30 på Onsdag blir det kanske en promenad och på Torsdag fyller jag år =) Då blir det tårta... Skriver mera sen i morron.

slocknat i babysittern

Selina har somnat i babysittern.Det har hänt en gång tidigare och då var hon 2 månader. Jag satte henne där och gav henne nappen och då slocknade hon på en gång. Jag tänkte ju börja baka innan Tove, Kongo & Linda kommer, men det kan ju jag glömma. Hon sitter nämligen i köket så jag vill inte flytta på henne. Men hon brukar ju bara sova i 30 min åt gången så hon vaknar väl snart =). Igår så vände Selina sig igen från rygg till mage, så roligt att se när hon håller på och vips så har hon vänt sig. Den senaste veckan har hon utvecklats jättemycket. Hon sträcker sig efter saker som hon ser och får hon tag i det så stoppar hon det i munnen direkt. Hon har nu hittat igen sina fötter och tar tag i dom hela tiden . Igår var vi ju på stan och hon vill definitivt INTE ligga ner utan jag fick sätta upp henne i vagnen så hon kunde se när vi var inne på H&M. Jag har ju fortfarande liggdelen i men man får väl ta å fixa till sittdelen snart =).

Hittade en bild på mig å syrran när Selina låg i magen :) Man saknar ju den tiden på nåt sätt iallafall.
image85

Och en bild på mig & Jocke...

image86

Sov hela natten

Natten till idag så sov Selina från 22.45 till 6.15 i morse. Vaknade nån gång men då stoppade jag bara in nappen igen så somnade hon om. Dom senaste nätterna har hon faktiskt inte vaknat förns vid 4 tiden och vill äta så jag hoppas att hon slutar att äta på nätterna och sover.  Så man kände sig riktigt utvilad.
Idag har jag plockat undan dom sista julsakerna, skönt att få bort det. Det snöar idag med och jag som tänkte vi skulle ut och gå men det får bli en annan dag. I morgon ska vi på stan med moster. På Lördag kommer Tove och hälsar på.
  Kort inlägg det här men jag skriver mera nästa gång.

Uppdatering:
Måste skryta lite. Selina vände sig idag från rygg till mage*stolt*


Träff i Kläppe

Igår så träffades vi igen allihopa, denna gång hos Alva, Eva & Stefan i Kläppe. Första gången vi allihopa kunde vara med förutom Jocke och Per. Det var roligt att träffa alla igen, var ju ett tag sen sist. Vi fikade och barnen låg på ett täcke på golvet och lekte. Det var skoj att se hur dom bodde, nästa gång så blir det hos Elsa, Maria & Per i Österåsen. Sen är det våran tur, blir väl i Mars. Sen får vi börja om igen=).

Igår så slängde vi ut granen, den var en aning torr så det bara rasade barr när vi plockade av alla grejer. Skönt att bli av med den och få undan julen för nu vill man se framåt mot ljusare tider, mot våren :). Nu ligger Selina och sover, efter en busig morgon. Vi har busat och ätit och busat lite till så då blir man ju trött till slut. Ringde och fick en tid på bvc på Måndag för den förra tiden blev framflyttad till den 14 feb. Det kändes långt borta så jag ville ha en tid bara för vägning & mätning, så då fick vi komma på Måndag. Så blir det bara läkarbesök den 14 feb istället. Så då ska jag ta mig i kragen och gå på babyöppet på Måndag hade jag tänkt. Glömde fråga igår om nån ville hänga på.. Någon som vill det ? =)  Hör av dig i såna fall. Nu snöar det ute igen, det skulle ju börja töa igen men nu snöar det istället. Det stämmer ju aldrig dom där väderleksrapporterna.
Förresten i helgen som va så var jag, Jocke, Danne & Tina ute på en skotertur. Hur fint väder som helst, underbart. Det kändes ju i armar och rygg dagen efter. Selina var hos moffa så länge :).

Lite bilder från gårdagen:


Stuga

Idag har jag, Jocke, Selina, pappa, Cecilia, Danne & Tina varit till Åkersjön och kolla på en stuga som vi kanske ska hyra tillsammans. Det var stort vardagsrum, 2 sovrum, kök + riktig toa och dusch. Så det var ju perfekt. Får se då om vi bestämmer oss för att hyra den. Då kan man ju åka dit över dagen bara.
Nåt annat har vi inte hunnit med idag, i morgon blir det till att slänga ut granen och ta undan alla julgrejor. Ska bli rätt skönt att få bort det nu. Snart fyller man år också jag har önskat mig en morgonrock  i frotté ej vit. Bidrag till klippning av håret, skulle vilja färga det med men får se hur det blir. Ska väl ha tårta då helgen efter, jag fyller ju år på en Torsdag. Ser framemot på Tisdag för då ska vi från föräldragruppen träffas och fika lite å sånt, ska bli kul att få göra nånting annat än att bara vara hemma. Nä nu ska jag göra nåt annat, lägger in en bild på Selina efter önskemål...


image80

Vart ska vi bo?

Undrar vart vi ska flytta då? Huset vi hoppades skulle bli till salu blev inte det så nu måste vi ta å fundera ut hur vi ska göra. Allting har ju en mening så det var inte meningen att vi skulle bo där.

Selina blir ju större och det skulle ju inte skada att få tag i nåt större hus. Vi vill ju inte flytta ifrån byn så då blir det ju ännu svårare.


Nu snöar det för fullt ute, då blir Jocke glad för han älskar ju vintern. Jag vill ha sommar å sol jag.

Selina ligger och sover, skönt med lite egen tid. När hon är vaken så busar å leker man ju med henne så hon ska ha nåt att göra =) Hon är ju väldigt aktiv av sig och vill gärna ha nåt att göra. Tänkte ta en promenad men får se, det snöar rätt rejält.


Nu är hon vaken hör jag, hon ligger å smaskar på fingrarna...

Selinas julklappar

   
+ en massa kläder men dom fick inte vara med på bild :)

Nyår 2007

Dagarna bara rusar iväg, som vanligt. Satt å kollade igenom dagboken som jag började skriva i december -06 och fram till Selinas födelse i aug- 07. Det är mycket man glömmer så det är kul att kunna läsa och minnas hur det var att vara gravid. Läste att jag började må illa rätt tidigt, redan i v 6. Det är ju ingenting som man saknar direkt, usch!
Nog om det. På nyårsafton så var mamma, pappa och Cecilia här och vi spelade kort och åt middag och efterätt. Vi hade gjort cajunkyckling med potatisklyftor och chokladmoussetårta till efterätt. Selina somnade vid 18 tiden och sov sen tills 23.15 då Jocke väckte henne så hon inte skulle vakna sen när vi skulle lägga oss. Så Selina firade in det nya året med oss sen gick vi ut och tittade på fyrverkerierna som Jocke hade köpt. Det blåste bra nog kallt så jag och Selina gick in igen. Så jag såg inte så mycket utav dom där fyrverkerierna. Konstigt..det är mycket man missar nu för tiden...undrar varför?.. I Onsdags var vi på stan en sväng, upptäckte att Selina numera vill se när hon ligger i vagnen så jag fick bära henne när vi var inne i butikerna. Så snart får man väl börja använda sittdelen. Tiden går fort....Annars så griper hon tag i saker och ting och är väldigt nyfiken på allt. I fredags så var vi in till stan och handlade mat och köpte 2 st trådkorgar på rusta som vi ska ha i garderoberna i sovrummet. Selina har ju så stor garderob :). Idag var Jocke in till stan och köpte ny bäddmadrass till våran säng för katterna hade pissat i våran säng uppäckte vi igår kväll. Jippie så det var ju bara att sätta igång maskinen det så den gick då hela natten den. Jocke var upp å satte på ny maskin och torktumlare. Selina har faktiskt sovit 2 timmar idag. Helt otroligt, annars så brukar hon då bara sova halvtimmar. Jag har kokt majs, ärtor och potatis idag som jag har fördelat i istärningsfack så det bara är att plocka fram när vi ska ge Selina. Hon tycker inte om maten vi ger henne, hon fick smaka ärtor idag, det var inte alls gott. Gjorde värsta minen =)

På Måndag börjar Jocke jobba igen, dom 18 dagarna han har varit hemma har ju gått superfort. Så nu blir man själv igen på dagarna. Ska ta å bege mig till babyöppet och hämta papper ang. dagis. Selina ska ju börja på dagis till hösten. Jag måste väl börja jobba igen i oktober tror jag. Längtar tills det blir vår och ljusa kvällar igen.


Lägger upp lite bilder sen nyårsafton:
         

RSS 2.0