sover i sin säng..

Så fort tempen sjunker över 20- så blir det så KALLT inne. 18+  i köket i morse vid 7. brrr.. då vill man ju inte lägga ner Isabelle på golvet under gymmet precis. Pumpen orkar ju inte med när det är så kallt.
Annars så fick Isabelle testa gröt i helgen, hon åt det nästan på en gång. Tyckte det var gott =) Sen en vecka tillbaka så sover hon i sin egen säng, med undantag för 1 natt då hon vaknade och ville äta halv 1. Hon är fortfarande tjurig på att somna på kvällarna, vissa kvällar så somna hon på en gång men oftast så vaknar hon till efter en halvtimme och då får man få henne att somna om igen och sen efter det så har hon somnat för natten, så man kan ju inte lägga henne i sängen förrän efter det. Vi brukar börja söva henne vid 20:00-20:30 tiden. Selina lägger sig 19:30-20:00, så henne är det bara att gå å lägga sen så somnar hon själv efter en stund. Skönt att det funkar iaf. Selina får bara beröm från sina dagisfröknar. Dom tycker hon är en glad och pigg tjej som aldrig är sur. haha! Ja ni kan ju komma hem till oss då =) Också tycker dom att hon är så duktig på att prata fast hon bara är 2 år. Jo det kanske hon är, jag har ju ingen att jämföra med men visst kan hon tala om vad hon vill och INTE vill och man kan ju föra ett samtal med henne. Annars så rullar det på, dagarna bara försvinner och veckorna med...nu kikar Selina på nalle puh och Isabelle sover.

Isabelles dopdag

Idag på alla hjärtans dag så döptes Agnes Isabelle Engberg i Häggenås kyrka.
Prästen som döpte henne hette Jan Gustavsson. Det roliga var väl att han gav oss fel dopljus, Isabelles dopljus hade han tagit med sig till Lit när han åkte efter dopet. Så någon ska tydligen komma förbi här med hennes ljus till veckan. haha..annars flöt det på bra, Isabelle var så snäll sååå, vart väl inte så där jätteglad när hon fick vtn på huvet men det gick över. Vi sjöng 2 psalmer och sen begav vi oss till föreningshuset här i byn och fikade tårta, bullar, kakor och saft å dricka å kaffe. Sen öppnade vi Isabelles presenter, hon fick jättefina grejor, smycken, en jättefin tavla, sparbössor, fotoalbum, filt med mera. Så nu är Isabelle invigd i den kristna tron.


Igår var vi ute i några timmar, Isabelle sov i vagnen i 3 timmar och vi passade på att grilla lite korv. Selina åkte pulka, kälke och skottade en massa snö. Det var ju verkligen toppenväder, solen lyste och det kändes som det skulle vara vår. Hoppas på flera såna dagar, den härliga vårvintertiden börjar ju snart. Tiden går ju såå fort, snart är det mars redan. Isabelle blir 4 månader snart så då ska vi börja på att ge henne gröt och så småningom puré.
Natten till i går så sov hon själv i sin säng hela natten, jag fick upp nån gång å stoppa i nappen i munnen men annars så sov hon då till hon ville äta vid halv 8. Lite skillnad om man jämför med i höstas och före jul då man knappt vågade lägga ner henne för man var så rädd att hon skulle vakna..hon somnar oftast mellan 20-21 på kvällen numera och sover tills halv 8 oftast ibland vaknar hon vid 7 och vill äta, hon kan då somna om annars så kliver vi upp då. Selina brukar ju vakna vid den tiden med. På dagarna så sover hon oftast 30min per gång, ibland 40-45 min. Äter gör hon ca var 3:e timme. annars så kan hon ligga under gymmet och rulla runt på magen också skrattar hon till lite när hon har lyckats vända sig =). Selina ska ju helst vara med på ett hörn hon med så hon brukar lägga sig bredvid Isabelle på golvet och gosa å krama och helst ska hon väl släpa iväg henne. Man märker ju att hon känner sig lite bortglömd ibland och att man inte har tid med henne. Blir ju så när jag är själv hela dagarna med dom. Lite svårt att ge S all uppmärksamhet, blir väl kanske bättre när I börjar kunna ta sig fram lite själv med gåstolen och så småningom krypa för då slipper man ju bära henne så fort man ska nånstans eller hjälpa Selina med nåt. Selina är verkligen i dubbeltrotsåldern fortfarande, när tar den slut tro? Hon lyssnar inte alls, skriker, slåss, framförallt när I ska sova...gaahh!! INTE roligt när man är själv med barnen. Hoppas på bättring snart. Det är verkligen jobbigt!!


nu har jag bestämt mig...

nu har jag bestämt mig för att försöka mig på att sy mössor, måste bara hitta nåt fint tyg. också har jag beställt gardintyg till köket så dom hade jag också tänkt att sy, får låna mammas maskin för min är ju uråldrig.

Idag är Selina ledig från dagis, hon vaknade tidigt i morse men jocke la henne i vår säng och då somnade hon faktiskt om igen, men då vaknade Isabelle kvart i 7 och ville äta och när hon hade somnat så vaknade Selina..så vi klev upp kvart i 8 och Isabelle sover fortfarande. Funderar på om vi ska gå ut en sväng sen, beror på vädret.


bjuder på en vinterbild sen förra året:


KALLT!

dags att skriva lite grann kanske....
Fasen vad kallt det var idag, -23 här och - 28 i Häggenås i morse. Brrr.. Så Selina fick då vara inne på dagis idag och leka. Vill egenligen inte ens ta ut Isabelle men måste ju det när jag ska lämna Selina.
I Lördags så gick vi på stan en sväng med moster. Invigde Selinas nya vagn, och jag är nöjd. Fast man fick ju inte så mycke gjort när man har med sig 2 barn. Så nästa gång blir det barnfritt =) Igår var vi bara inne, Jocke var i Åkersjön en stund och körde skoter innan det blev någe fel så han fick åka hem.
I morrn bär det av till bvc för en koll och även 3 månaderssprutan till Isabelle. Annars så flyter det på, dagarna bara försvinner iväg. Isabelle somnar numera mellan 20-21 på kvällen. Väldigt skönt må jag säga. Hon sover då tills halv 8 på morronen innan hon äter. Sen kliver vi upp och äter frukost. Selina brukar ju vakna lite tidigare så hon brukar sitta å titta på teve medans jag ger Isabelle mat. På dagarna så sover Isabelle lite mindre, brukar oftast bli 30 min per gång, ibland 40-45min. Äter gör hon mellan 3 timmars mellanrum ungefär, beror på. Oftast äter hon 165ml numera ibland 200ml. Annars går det upp och ner, vissa dagar så vill hon vara i famnen ständigt och vissa dagar kan hon gymma eller sitta i babysittern en bra stund. När hon ligger under gymmet så försöker hon vända sig på mage men rumpan är lite tung ännu :D


RSS 2.0