sista babymassagen

Jahopp då var den slut så. Det har ju gått så fort dom här veckorna vi har haft babymassagen. Nu får man försöka med det hemma istället. Ska väl ta å gå på babyöppet nånting istället, så man träffar lite folk iallafall. Föräldraträffarna som vi har är ju bara 1 gång i månaden. 

I natt så vaknade jag utav att Selina låg och lät, tog in henne till badrummet å la henne på skötbordet. Börjar då vifta med armarna och jag tar upp henne och "slår" henne på rumpan precis som när en rap ska upp. Det visar sig att hon har slem i halsen och hon får ingen luft. Inte konstigt att hon fick panik. Enligt bvc så ska det försvinna av sig själv men det återkommer ju hela tiden. Fick upp det och sen fick hon äta, somnade sen om igen:)
I morgon ska jag försöka dammtorka igen, köket är klart. Kanske blir en promenad med, får se om det är bra väder.  


Helgen som va..

I fredags så var Jocke ledig, så vi åkte in till stan och handlade mat och vi var även en sväng till barnens hus och köpte cd skivor till Selina. Vi åt lunch på Restaurang Sundet. Jättegod mat. Kött och potatisgratäng. Sen lämnade jag av Jocke på jobbet, för han skulle på after work. Jag åkte hem med matvarorna och packade upp det. Sen gjorde jag mig i ordning för att gå på festen genom mitt jobb. Vi höll till på Temperance. Skitkul att träffa allihopa igen, det var ju ett halvår sen sist. Tiden går ju så fort. Men innan det började så träffade jag Emelie, Veronika och Linda på Bishop Arms. Vi satt och pratade om allt möjligt men framförallt Selina och förlossningen. Åsså visade jag en massa bilder då förstås=). Sen 18.30 så gick vi till Temperance. Jättegod plockmat. Drog mig hemåt runt 21 tiden, skulle ju hämta upp Jocke med. Momma, moffa och moster var ju barnvakt till Selina. Selina var så nöjd och snäll medans vi var borta. Hon är ju oftast det så. Jag hade pumpat ur mjölk så hon skulle ha att äta, hade även i frysen så det var inga problem. Tur att det finns pumpar :). Ja det var fredagen det. I Lördags så gick jag och Selina en promenad bort till m, m & m. Blev kvar där hela eftermiddagen innan vi vandrade hemåt till Jocke. Då höll han på att laga mat. Kycklinggratäng. Blev sen en lugn kväll framför teven. I går så gick vi en promenad allihopa till m, m & m. Fikade och tittade på teve en stund innan vi gick hem för att fixa mat. Jag skulle ju iväg på ljusparty sen på kvällen. Vi åt lövbit och potatis i ugn till middag. 17.30 kom mamma å Cecilia och hämtade mig. Kom hem igen vid 20 tiden. Då hade Selina nyss ätit och jag skulle då byta blöja på henne. Upptäckte då att hon hade bajsat rejält. Det hade läckt utanför blöjan. Till saken hör att hon inte har bajsat på 2 veckor så det var välkommet..haha!
Sen mådde hon som en prinsessa, inte så konstigt heller. Sen tittade vi på morden i midsomer och dippade morötter och gurka. Selina somnade vid 23 så då gick vi och la oss. Ja det var våran helg det. I morgon blir det föräldraträff och på Onsdag sista babymassagen. På fredag ska jag in å handla julklappar, på söndag blir det dop för Selina. Jag ska även hinna baka tills dess och julstäda.. puhh...
Hejdå!
Busig

sötis

image36

Fridfullt eller hur?


3 månadersvaccination

Idag har vi varit på bvc och babymassage. Selina fick sin 3 månadersvaccination och mättes och vägdes. Hon var så duktig hon gjorde inte ifrån sig ett ljud när hon fick sprutan. På massagen så sov hon, det var lika bra det för hon var ju rätt trött. I och försig så sov hon kanske 15 min, sen vaknade hon men då var hon pigg sen resten av tiden och låg och pratade med Sofia :) Åkte sen och handlade lite på affären och sen åkte vi hem och Selina fick äta, sen somnade hon om igen. Har nu sovit i 3 timmar, det är bra då kanske hon återgår till det normala=) ikväll är det Bonde söker fru och Greys=)  Det blev ett kort inlägg det här. Hej hopp.


Läs detta. Stämmer in så jäkla bra!

Du vet att du blivit mamma när...
... du vaggar och vyssar med kroppen trots att det är
sambon som just då håller bebisen.
... du rullar varuvagnen på ICA fram och tillbaka, fram och tillbaka.
... du inte känner dig klädd utan en kräktrasa på ena axeln.
... det första man berättar när sambon kommer hem
är om bebisen bajsat under dagen.
... du torkar bebiskräk med din egen tröjärm
(och behåller tröjan på hela dagen. Och nästa dag.)
... det tar tre dagar att läsa en del av morgontidningen.
... du kan äta en middag på två minuter
(med efterrätt och med en hand).
... du längtar efter att få gå ut med soporna för att få lite egentid.
... du inte längre går på toaletten ensam.
Inte stänger du dörren heller.
... du fångar upp spyor med handen utan att blinka.
... sex är en siffra som kommer före sju.
... en fullproppad dag innebär att man ska
handla mjölk och gå till BVC.
... du hittar din numera kalla lunch i micron tre timmar senare.
... din absolut högsta önskan är en natts obruten sömn.


Ännu en dag till ända..

Dagarna går fort och det blir ju mörkt så fort, hinner knappt kliva upp förns det är mörkt igen. I söndags så var jag, jocke och Selina och hälsade på min faster och hennes man. Dom bor ju här i byn så vi tog en promenad dit, blev kvar där i några timmar innan vi begav oss hemåt och började på med maten. Vi åt gratinerade makaroner, lättsamt och det går snabbt att göra. Kvällen tillbringade vi framför teven. Igår så gjorde jag och Selina inte mycket, hon har ju börjat med att sova korta stunder på dagarna så man kan inte lägga ner henne för då vaknar hon. Så det blev mycket teve igår. Idag så verkar det bättre, hon har iaf legat i soffan nu i 2 timmar och sovit. Hoppas hon sover en stund till så man får lite tid för sig själv :) Det mår både hon och jag bra av. Imorgon är det dags för ett bvc besök och sen blir det massage. Nästa vecka börjar ju föräldraträffarna med Anne på bvc.
Nä nu ska jag ta å skriva ner vilka som man ska skicka julkort till. Bye..

Måne & Sol....

Oj vad länge sen det var jag skrev här då. En hel vecka nästan. Iallfall så har det väl inte hänt så där jättemycket spännande saker. I Onsdags så blev det ingen babymassage för jag hade ingen bil. Jocke hade fått fel grej till bilen så det sket sig. Men nu är det iallfall fixat. Igår var jag, Selina, mamma å Cecilia på stan. Jag köpte en pulka, nappar som lyser i mörkret och en nappflaska till Selina. Pulkan ska hon få i julklapp.  Också köpte jag ängelstämplar som jag ska stämpla på julkorten. Ja förresten, vi var ju till prästen i Torsdags eftermiddag och bestämde 2 psalmer som vi ska ha på dopet. Det blev Måne och Sol och Tryggare kan ingen vara. Vi ska även läsa en text var, jag fick den längre.... Cecilia blir gudmor och Martin blir gudfar. Nog om det. Såg idol igår, andreas borde ha rykt men si de gjorde han inte. Nu sitter jag här å passar på å skriver medans Selina sover, hoppas på att hon sover ett tag. Dom senaste dagarna så har hon varit vaken mest hela dagarna och inte somnat förns sent på natten. Så hon är väl i en sån period också. Märkte dessutom igår att bara mamma duger. Så jag fick kånka runt på henne hela kvällen igår. Hoppas på ändring snart men dom har ju såna perioder bebisar och det går ju över. Ser framemot fredag för då ska jag på fest genom jobbet på temperance, ska bli kul att träffa mina jobbarkompisar=). Hade bäst. Tjingeling!
Säg ahh

Fars dag

Igår firade vi fars dag. Jocke fick nya kallingar och 3 t-shirts utav Selina=). Vi åt tårta och hade det mysigt. Mamma å pappa var här på dagen och åt tårta hos oss. Sen var vi dit på middag och ännu mera tårta på kvällen. I helgen så  har vi varit och handlat mat och varit på stan och köpt doppresent till Selina. Jocke köpte även en snöslunga så nu är han helt lyrisk över den :). Annars så har vi inte gjort så mycker mer. Helgerna går ju så fort som vanligt. Skönt att det snart är jul så att Jocke blir långledig.
Igår så gick nånting på a6 sönder men tydligen så var det inte så farligt så grejen kommer i morrn så då har jag antagligen en bil på Onsdag till babymassagen.  För Jocke kör ju min bil till jobbet så man måste ju ha 2 bilar.  Alltid en massa utgifter, också måste man börja å köpa julklappar..... Nu ligger Selina och sover, har snart sovit i 2 timmar. Jag har passat på och städat ur garderoberna och flyttat om lite grann så nu är det lite mera ordning där. Igår så la jag alla kläder som hon har fått som fortfarande är för stora i kartonger som ska ut i förrådet.  Så man har ju varit lite duktig. Lägger in en bild på Selina när hon hade klänning på sig igår på fars dag, såå sööt =)

image29


massage

Igår var vi på babymassage igen. Det gick bra ett tag sen vart Selina lessen när hon skulle ligga på mage. Det var inte så populärt så då fick jag avbryta. Vi får nog ta dom där övningarna hemma istället. Igår så bytte Moster Selinas overall till en mindre och den är också stor men inte alls lika stor som den förra. Så denna overall får hon ha och växa i vinter. Hon ligger ju iaf nerbäddad i vagnen när vi är ute så då gör det ju inget om den inte är precis.
Efter massagen så får vi och handlade lite till Momma. Sen åkte vi hem och Selina fick bada och sen somnade hon gott. Sen på kvällen for vi till Momma och fikade och såg på Bonde söker fru. Sen när vi kom hem var det Greys på teven. Selinade somnade på kudden i soffan och sov sen i nästan 2 timmar tills pappa bytte till pyjamas på henne. Då kvicknade hon till och fick äta, somnade sen om igen och sov till kl var nästan halv 4. Dags för mat igen och somnade sen om igen tills kl var halv 8, fick äta igen och sen sov hon lite halvdant tills vi klev upp kl halv 10. Nu först så har hon somnat igen, har varit lite grinig under förmiddagen. Jag håller på att skriva lite i Selinas bok ,sånt som är kul att läsa sen.


Nytt

                             


     

Bvc, efterkontroll

Igår var vi iväg till Bvc igen. Selina vägde 4690gram och var 56,5 cm lång. Hon har inte växt något sen sist vi var dit men då hade hon ju växt 2 cm på 2 veckor så nu står hon still ett tag. Hon åt ju mera då, kunde äta i över en timme. Men Anne på bvc sa att när dom har en så kallad tillväxtperiod så äter dom mer för att då produceras det mer mjölk. Så det stämde ju in på Selina, hon åt och åt. Men hon behövde ju det också eftersom att hon växte så mycket på kort tid. Men nu är det lugnt igen, hon äter med 3-4 timmars mellanrum. Efter bvc så skulle jag till Noomi på efterkontrollen. Moster var med och passade Selina. Vi gick igenom förlossningspapprerna och kollade min vikt, blodtryck och järnvärdet. Jag har 3 kilon att gå ner,( vägde 59,1) så är jag på samma vikt som när jag skrev in mig på mvc i Januari i år. Jag trodde jag skulle väga mer, så det var ju positivt. Järnvärdet var på 146, ungefär samma som innan jag blev gravid så jag behöver inte ta något tillskott. Blodtrycket låg på 110/60. Noomi tog även upp det här med preventivmedel om vi INTE vill ha barn tätt. Vi vill inte ha dom så tätt och amning är inte ett säkert preventivmedel som många tror. Näe vi tar ett steg i taget. Sen gjorde hon en gynundersökning för att se att allt var läkt och det var det ju så det var bra. Ska bara göra knipövningar, har ju inte gjort det mer än en gång och det är viktigt. Ska passa på nu när Selina sover. Ja efter bvc och mvc så åkte vi på stan och shoppade. Jag köpte en vinteroverall till Selina men måste byta till en storlek mindre. Den var alldeles för stor. Köpte fars dags present till Jocke från Selina. När Jocke slutade jobba så gick vi på Via grande och åt middag. Åkte sen och tankade å sen for vi hemåt. Det började ju snöa rejält också så nu får vi hoppas på att snön ligger kvar.

Idag lyser solen, funderar på att gå en sväng med Selina sen. Beror på när hon vaknar. I natt så sov hon från 23 till 5.30 då Jockes väckarklocka ringde. Det är första gången sen hon föddes som jag har sovit en hel natt. Så hon måste ha varit väldigt trött, hon brukar ju vakna för att äta. Men sen var hon vaken i 2 timmar innan hon slocknade igen=).
Hejdåå!




Hela veckan lång!

Nu har jag inte skrivit på ett bra tag. Denna vecka har ju gått så snabbt som vanligt. I Måndags hade Selina en skrikdag, hon skrek mest hela dagen, ingenting var bra. Antagligen var det nåt med magen. På kvällen vid halv 10 så tog Jocke bilen och åkte en sväng med Selina så hon kunde komma till ro och somna. Sen sov hon några timmar innan det var dags att äta. Sen sov hon hela natten. I Tisdags så gick vi på en promenad bort till mamma. Britta och Zorro följde med oss också. I Onsdags var det ju babymassage igen men denna gång så hade inte Selina sovit någonting innan så hon vart less ganska fort. Somnade till slut av ren utmattning. I går så var vi till Storhögen och träffade Anna, Fredrik, Sofia, Petra och Linus.  Eva och Maria var ju sjuka så vi hade en liten träff iallafall.  Fikade och så, det var trevligt. Kul att få se hur dom bor. Nästa gång blir det hos någon annan. Vi ska ev. ses den 4 dec nästa gång. Då kanske Jocke kan hänga med. Åkte dit tills 12 och kom hem 16.00. Då var det mat dags för Selina. Sen när Jocke kom hem så åt vi rester sen i förrgår. Köttbullar, potatis och grönsaker. Sen slocknade Selina och sov till kl var 20.00. Då kom Britta med mjukbröd till oss. Selina var hungrig så hon åt och somnade sen om igen. Sov sen till kl var 24.00. Bytte då till pyjamas på henne och sen fick hon äta. Hon åt i 45min. hungrig!! Sen var hon halvvaken tills kl var 2.15 då tror jag att hon sov. Jag kollade iaf inte på klockan något mer. Så hon sov sen tills morgonen. Nu har hon fått mat och ligger nu och sover i soffan. Skönt! Då kan man passa på att göra sånt som man annars inte hinner med. Beställade snuttefiltar till henne idag så dom kommer till veckan. Petra tipsade om att dom var jättebra. Selina kanske vill ha en sån då hon sover, känns kanske tryggare med nåt att snusa på. Jocke skulle sluta tidigare idag, får se då när han dyker upp. Nu ska jag se Hem till gården.


RSS 2.0