Fina tjejer :)







Julen 2009

Snart ännu ett år förbi. Vad tiden går fort. Denna jul var vi hos mamma och pappa. Selina & Isabelle fick iaf en massa klappar.

Selina fick:

Kuoma skor
Pulka
Snöspade
Snöskovel
Nalle puh dvd
Tröjor
Byxor
Tjockstrumpor
Käpphäst
Jämtlandssked

Isabelle fick:
Massa kläder
Jämtlandssked
Nalle
Nallepuh bok

Var säkert mera också men kommer inte ihåg allt.

Selina hade iaf fullt upp med att dela ut julklappar till alla, pappa gav henne och hon sprang runt och delade ut till rätt person. Så duktig så =). Sen blev det julmiddag efter det, Isabelle sov en stund medans vi åt, hon var vaken mest hela dagen så hon slocknade vid 12 på natten och sov till 8-9 tror jag innan hon ville äta.

Juldagen var vi bara hemma och tog det lugnt, annandagen var vi till barnens farmor och åt middag.

Veckorna går ju så fort så man hinner inte mer än att kliva upp innan det är mörkt igen. Isabelle brukar somna nån gång mellan 24- 1 på natten, sover sen till 8-9 innan hon vaknar och äter. Funkar ju nu när Jocke kliver upp med Selina för hon vaknar ju oftast före 8 och vägrar somna om. Så jag får ju iaf sova på morronen. Hoppas på att hon ändrar sig när hon börjar på dagis igen.
Trotsåldern har ju anlänt, och Selina gör allt som hon inte får göra. Hon brukar öppna dörren in till vårat förråd och plocka på sig clementiner, hon ÄLSKAR verkligen såna. Kan äta hur många som helst. Däremot så duger ingen mat längre, lite korv å lite köttbullar, pannkaka kan gå i det med. Förstår inte vad hon lever på egentligen.


Ska försöka lägga in lite bilder senare..


stadstripp

en snabb uppdatering innan Isabelle kallar..

Varit till stan idag å handlat det sista, så kan man bara ta de lugnt i morrn. Isabelle har faktiskt sovit den senaste veckan. Somnar runt halv1 och sover tills 8 på morronen innan hon vill äta. Så skönt att hon gör det och jag hoppas bara att det fortsätter så, fast hon får gärna somna lite tidigare också men man kan ju inte få allt. Hon är ju lite skrikig fortfarande på senkvällarna men hon brukar komma till ro till slut. Fasen vad kallt det ska vara ute, man kan ju inte ens gå ut en sväng med Isabelle. Hoppas på lite mildare väder framöver. Nä nu kallar hon så jag måste avsluta.

lilla Isabelle..du ger mig gråa hårstrån

Veckan som har varit så har Isabelle varit vaken framemot 3 varannan natt. man blir fan tokig, less, irriterad, arg, snurrig i huvet med mera. Man går omkring och är allmänt less på det mesta, men man försöker se nåt positivt i det hela. att det GÅR ÖVER!!!!!!! men när man är mitt i det så känns det vääääldigt långt borta. Hon är ju 7 veckor idag så när händer det då? Hon hade ju en vecka som hon sov varje natt, somnade vid 23, 24 tiden och sov oftast till morronen innan hon åt. Så när hon bestämmer sig för att sova då gör hon det rejält. I Fredags så sov hon från 20 på kvällen till 10 på förmiddan. Men sen var hon vaken hela Lördagen och Söndagen. Somnade sent på natten så det verkar ju inte spela nån roll hur man gör. Hon kan sova en halvtimme i famnen sen vaknar hon och somnar inte om på ett tag, skriker å ingenting är bra. Nu i eftermiddag så kom Janna å hämtade Isabelle, hon och hennes mamma Bodil ska ha henne i natt så vi får sova. Tänk vad folk ställer upp å framförallt dom man inte alls hade väntat sig skulle göra det. Så änglar dom finns=) Nä dags att laga lite mat nu när man hinner det å hinner äta klart.

1 adventdop

I Söndags så döptes lilla Ida Elvira Anette i Häggenås Kyrka. Hon var så duktig lilla Ida=)
Selina tyckte det var spännande, men hon satt iaf snällt still och kikade. Sen var det fika på föreningshuset här i byn. Selina sprang runt som en galning där å busade så hon var rätt slut på kvällen. Vi var ju på stan i Fredags och jag köpte julkläder till Selina, en vit tunika, rutig kjol och svarta strumpbyxor med silvriga glittriga stjärnor. Selina var så stolt när hon hade fått på sig kläderna. Också ett par lackskor till, så hon var nöjd=) Isabelle hade redan en klänning som Selina hade sin första jul, stackars barn får bara ärva...

I Lördags hade vi träff här, vi var 8 vuxna och 7 barn. Drack glögg och fikade knäckäppelpaj=) Selina och Isabelle fick presenter...Så var den dagen över, Isabelle hade en vakendag då så Jocke fick ut å köra på kvällen så hon skulle slappna av och somna. Sen sov hon natten med. Hittills så har hon sovit i 5 nätter och haft skrikdag varannan dag. På så vis kan man ju planera mitt i allt elände;) Just nu så ligger hon och sover på skötbordet, slocknade där efter att jag hade klätt på henne. Igår så somnade Isabelle runt halv 12 och sov till halv 6 i morse, vaknade då och åt somnade sen om till 7 ungefär. Hon hade ju en skrikdag igår så hon hade då varit vaken i 17 timmar...Att hon orkar..men har man ont i magen så..

Idag är det toppenfint väder, man skulle ha haft en vagn hemma nu så man kunde gå ut med Isabelle.

RSS 2.0