sjuk..

sjuk har man blivit..feber, ont i halsen. Det började i går. Var ju in med katterna för den årliga vaccinationen + för att ta bort tandsten, så då blev man ju i stan hela dagen och var ute i kylan. När vi kom hem så var det bara att lägga sig. Blev sen bättre på kvällen men sen i morse så hade jag feber igen. Tog alvedon så lugnade det ner sig.
Jocke åkte in till hans mamma med Selina på förmiddagen, jag tog bussen in sen från Häggenås.

Ja iallafall angående huset så var snickarn dit å kikade i Onsdags och det var ingen fara för nån röta i stommarna så det va ju skönt att höra, tydligen så var det en gammal skada. Sen så ska vi kanske till veckan träffa mäklaren och skriva papper. Hoppas på att man får tillgång så fort som möjligt så man kan börja tapetsera. Dom som hyrde där förut har ju kvar sina möbler där så jag hoppas att dom tänker hämta dom annars så ställer vi det i lagårn.

Köpte ny gröt till Selina idag, risgröt men det var inte populärt, så hon fick den vanliga banangröten och då blev det bättre. Annars så somnar hon runt 20 tiden på kvällarna och sover kanske till 4-5 då hon halvsover om vartannat innan man till slut orkar sig upp och fixar mat till henne. Vet inte varför hon sover så dåligt numera, man tycker ju att hon borde vara mera mätt på gröt än bara ersättning. Förut så sov hon ju till 8 på morgonen, men det var då det =). Men man får vara glad att hon inte ska upp mitt i natten.....Ja det var allt för denna gång. Lägger upp lite bilder i morgon. Gonatt

uppdatering med bilder!!

       
Fötterna på bordet när man äter...
336508-189
Ute och går en sväng..
336508-185
Selina tycker om den nya vagnen =)
   
Den nya fina vagnen..
336508-182

Tacobuffe + lite annat..

Var ett tag sen sist. Har haft fullt upp dom här dagarna. I måndags var vi på tacobuffe på babyöppet i lit. Selina åt pure samtidigt som jag åt min mat, hon hade fullt upp med att titta på allting annat så det tog sin tid. Nu har hon lärt sig att äta både púré och gröt, väldigt populärt är det =). Igår var det ju besiktning på huset, snickarn ska komma dit å kika på nån stomme som hade nåt fel, kom inte ihåg va det va. Sen var vi iväg på bonus för att beställa en soffa, blev en torslanda BIG SIZE!!! sen var jag till tandläkaren, inga hål här inte =). Jocke var på massage samtidigt så Selina fick va hos moster. Idag ska vi in IGEN till stan, ska träffa mäklaren.

Här får ni lite bilder att kika på...


336508-179

     

336508-175

Dollarstore

Hallå!
Idag har vi varit på dollarstore och shoppat...duschkräm, näsdukar, duk till köksbordet, skottkärra till Selina, handdukar, snacks (jocke) + lite annat smått & gott. Sen var vi och fikade hos momma och moffa. Nu i helgen så har verkligen Selina ändrat sina matvanor, nu äter hon puré och gröt för fulla muggar. Rödspätta och potatispuré och banangröt är favoriten just nu. Nu äter hon ersättning kl 5-6 på morgonen, kan somna om till 7 och då kliver vi i sånnafall upp då. Äter sen gröt vid 8-9 tiden, sover sen mellan 10- 10.30. Äter lunch 11- 11:30 då blir det puré i nån god smak. Sover sen en stund på eftermiddagen, lite olika tider ännu. Äter ersättning vid 14-15 tiden. Middag 17 tiden och sen gröt vid 19- 19:30 och sen läggdags. Det är skitroligt att hon har börjat äta annan mat nu. Över till annat, i morgon ska vi på tacobuffé på babyöppet i lit. Men innan det så ska jag iväg på BH och ev. köpa vagnen beror på om den är ihopmonterad eller inte men jag ska iaf "boka" den. Och då även höra vart våran vagn är och ev. lämna tillbaka lånevagnen. Tisdag blir det besiktning av huset kl 8. Återkommer i morgon. Gonatt

336508-172

336508-171


soffor !

Hallå!
Har inte skrivit på ett tag nu men iaf så var vi in till stan i torsdags med moster. Jag handlade en hel hög med nya kläder till Selina på lindex. Dom hade ju skitcoola kläder där så hon fick nya bodysar, en vårjacka och byxor. Köpte strumpbyxor på h&m för dom gamla var lite små. Åsså har jag ju funderat på att byta vagn och sälja den vi har nu. Så jag har funderat på vilken färg, frågade Jocke och han ville ha sport carbon (emmaljunga). Men sen idag när vi var å kikade på city crossen då så spelade det helt plötsligt ingen roll.. undrar varför?? Jo för att han vill ha en stygg soffa på bonus och den vill inte jag ha. HAHA! jag vill ha torslanda byggbar. Ja åter till vagnen så blir det nog grå/grön citycross emmaljunga. Dom hade den på lager så jag drar väl in till veckan å köper den, våran vagn är inte tillbaka den, den kanske är på väg till fabriken?? Så fort den kommer åter så lägger jag ut den på annons. Ja annars så kikade vi på soffor idag och köksbord men hittade inget köksbord, ska kika på z rondellen, dom brukar ju ha mycket fint. Vi tänkte ju även titta på en ny bilstol till Selina men det hann vi inte med. åkte förbi huset idag och insåg att det är ju större än vad vi fattade. Det finns ju ett "hemligt" rum på övervåningen som det antagligen bara är själva bjälkarna i. Alltså inget golv inga väggar färdiga tror vi. Man kan tydligen ta bort garderoben i hallen och sen då ev. göra en öppning där om det inte redan finns det....så man har ju en del pyssel men det är det ju ingen brådska med. Besiktning på tisdag på huset, sen skriva papper då antar jag. ja nu ska jag lägga mig.. gonatt!

 
Fin soffa de här....
image170



Selina nyfödd

Hittade en del bilder på Selina tagna med mobilen när hon var nyfödd. Liten eller vaddå? Vad fort man glömmer..

Våran lilla prinsessa
   
Selina ungefär 1 månad gammal
image169

Lämna inte ut..

Jag har inte skrivit det här förut men ni som har fått äran att läsa min blogg :) Lämna inte ut mina anv.uppgifter till någon som jag inte vet om. Endast dom som jag har gett uppgifterna till får läsa min blogg. Då var det sagt. Ha en bra dag!

Vårt hus...

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.......vi ska bli med hus....äntligen efter en tids motgångar så har vi äntligen fått tag i ett hus. Ska bli skoj att få göra om det till sitt eget :) Ska boka in en besiktning på huset med innan man skriver på några papper.

Men annars då? Jo idag var jag och Selina till Sofia och Gustav i lit och fikade gott fika =) Tack för det !
Anna & Sofia, Eva & Alva var också där. Sen efter det så var det föräldragrupp på familjecentralen kl 14:30. Vi pratade om hur det är nu när vi är en till i familjen, hur det känns och så.. också lite fika å annat. Bokade även in tacobuffe på Måndag. Ska bli skoj =) . Ikväll har vi varit hos momma å moffa, åt middag där och sen åkte vi hemåt vid 19. Selina har nu gått och lagt sig, helt slut efter denna dag. Hon åt lite gröt och ersättning innan hon somnade. Det tar sig med maten iaf.  Hon fick potatis och rödspättapuré idag, nästan så man skulle kunna äta den själv, det luktade så gott :) Näe nu ska jag se bygglov, spelade in det.
Gonatt kära läsare!

Babyöppet

helt plötsligt så sitter Selina själv en längre stund. Senast igår så fick jag hålla i henne när hon satt men idag så har hon suttit utan stöd en längre stund. Lilla tjejen börjar bli stor =) Var på babyöppet idag, massa bebisar att titta och leka med. Selina hade fullt upp... annars så var det även en kräk dag i dag. Har fått bytt en hel del kläder idag.
I morgon blir det till att åka till stan och lämna försäkringsbeviset på vagnen, dom hade hittat en söm som var lös så den skulle fixas. Ev. så skulle dom skicka vagnen till emmaljungafabriken. vaddå drygt. vart ligger den då?? fick ju låna en gammal vagn ,men vaddå den vill man ju inte ha för länge. Skulle ha sagt att jag ville ha en ny vagn..hehe.. ska höra i morgon vad en city cross kostar, har nästan fastnat för den.. inte bra.. Selina sussar sen tjugo över 8 och nu ska jag ta å lägga mig snart..bara katterna kommer in nån gång.  ringde förresten mäklaren idag men hon hade gått för dagen, lämnade meddelande så hon ringer väl i morgon. gonatt


Gregoriemarknaden

första budet vi la ville dom inte ha så vi har nu lagt ett nytt bud. Får veta i morgon om dom tar det. Om inte så vet jag inte om vi ska fortsätta lägga eller hur vi ska göra. Man vill ju ha pengar över till annat också. tex inredning och lite annat småfix. Över till annat.. igår var vi på gregoriemarknaden, dåligt utbud. Sämre än förra året. Köpte iaf storpack bröd så nu har man bröd året ut....Var sen på barnens hus med vagnen för ryggstödet går ej att fälla upp så vi fick lämna kvar den där och fick låna en vagn. Dom skulle ringa i morgon och berätta hur det blir.
Dom senaste mornarna har Selina vaknat vid 3 och sen varit halvvaken fram tills 5 då hon vill äta och sen är det bara att kliva upp... verkligen morgonpigg..Lägger gör hon sig redan 19 på kvällen, det går inte att hålla henne vaken längre. Nog om det idag åker Jocke på kurs igen och kommer åter på Torsdag kväll.

denna eviga väntan..

Denna eviga väntan...hoppas på att dom tar budet vårt idag så vi får veta om vi kan köpa huset. Jocke åker ju på kurs på Söndag och är borta tills på Torsdag, så det vore ju som bra att veta det idag.
Annars så är det ju jättefint väder idag jämfört med igår, värsta stormen. Ska nog gå ut en sväng sen med Selina. I morgon blir det en sväng på marknaden och handla lite mat för nästa vecka.  Nu har vi också äntligen lämnat in bilder på framkallning, en hel drös med bilder på Selina, från det hon föddes tills nu, så det är ju en hel del. Ska sätta in lite i hennes bok och även i ett album. Återkommer ikväll om vi har fått några nyheter.

Selina i sin fina gåstol
336508-156

    Mycket snö!!

Grannens hund Zorro
336508-163

Fotomodellen Selina
336508-165

huset...

Tro det eller ej men det var bara vi som tittade på huset. Vart riktigt förvånade, även mäklaren tyckte det var märkligt.. Men det gör ju inte oss något. Så i morgon lär väl hon ringa oss och säga då om vi får köpa det.
Det såg jättebra ut och vi längar tills vi får köpa lite nya möbler och flytta in. Ska även inreda ett rum till Selina som ska bli hennes när hon är större. Det är ju 2 sovrum uppe, hall med garderober, nere är det toa, kallförråd, v-rum, altan och kök. Även möjlighet till att bygga ut på övervåningen så det blir 2 rum till så det finns ju möjligheter.
Skriver mera i morgon efter besked.. Gonatt

Visning av huset...

åhh nu är det nära tills visningen på huset..man hoppas ju på att det inte är så många som kommer att lägga bud. Men vi ger oss ju inte i första taget. Vi har ju fått lånelöfte på en nätt liten summa. utgångspriset är på 975 000. Så man hoppas på att det inte drar iväg allt för mycket. Man börjar ju redan planera för hur man skulle inreda och så men det ska man ju helst inte göra förns man vet hur det blir, man blir bara besviken. Kom ju ihåg sist då dom drog sig ur dom som skulle sälja huset sitt i höstas. Visning ikväll och i morgon drar väl ev. budgivningen igång.
Håll tummarna för oss!!


AKUTEN

Vaknade i morse utav att Selina låg och skrapade på sängkanten..skrap skrap.. kl var typ 6 och man ville inte kliva upp men det ville hon. Hon är numera väldigt morgonpigg :) Dagen började alltså som vanligt.
Selina har ju varit trög i magen i veckan så vi har gett henne messmör, masserat magen och cyklat med benen allt för att det ska komma igång igen. Trodde allt var bra efter att jag hade ring bvc i Torsdags och hörde vad vi kunde göra mera. Samma dag bajsade hon, men så i morse så låg hon och tog i allt vad hon kunde men det kom ingenting, hon blev alldeles röd i ansiket, stackars lilla Selina =(. Några timmar senare var det dags igen men de kom ingenting då heller förutom några hårda knular, hon bara skrek och grät i en halvtimme, så jag sa till Jocke att vi måste åka in till akuten. Sagt och gjort vi drog iväg vid 11 och fick komma in till ett rum vid halv 1. En läkarstuderande ställde frågor om graviditeten och förlossningen, matvanor hos Selina osv..Kände på hennes mage, under tiden så var ju Selina som vanligt låg och flinade åt  honom och så. Sen kom då barnläkaren in och undersökte Selina och då satte det igång i hennes lilla mage, men det kom ju ingenting det var verkligen tvärstopp. Så hon fick typ resulax och sen kom det 2 rejäla knular, sen var hon som vanligt igen, skrattade, busade och pratade. Så vi fick med oss recept på lactulos som hon ska få 5ml utav varje morgon. Så skönt att det gick bra och att hon fick ut det, nu får vi se till så att det inte händer igen så vi får underhålla hennes tarmar nu några veckor framöver så det kommer igång igen. Det var våran Söndag det.
Men vi har ju en god nyhet också, hoppas vi.
Det är ju äntligen ett hus till salu här i byn, visning på onsdag. Så i morgon ska Jocke ringa banken å surra å sen hoppas vi på att  det blir vårt. Såg ju jättebra ut på bilderna, stora ytor och stort kök precis som jag vill ha. Skulle vara så skönt att få flytta och slippa kryssa sig fram bland grejorna.
Håll tummarna!!

     

Trött efter en hård dag på akuten..
336508-160

6 månader...

sen våra liv förgylldes utav denna underbara lilla varelse....

Selina 6 månader 29/2 2008

 fick gåstolen i halvårspresent.


336508-147

Sjuk

I Måndags så var jag ju på babyöppet en sväng. Sen har hela veckan rullat på, Jocke var hemma från jobbet pga av ont i ryggen tisdag och onsdag. Vi får iaf in i Onsdags och handlade mat för veckan Sen på kvällen så blev jag sjuk. Fick skitont i magen. tog vetekudden på magen och det lindrade iaf lite. Spydde som en gris sen några gånger under natten så man var ju så lagomt pigg på Torsdagen så jocke fick då vackert vara hemma 1dag till vilket inte uppskattades :) Hade feber hela Torsdagen och knaprade tabletter som aldrig förr..Gick å la mig tidigt den kvällen. Selina med, hon somnade redan 18. Misstaget vi gjorde var ju att inte väcka henne sen efter en halvtimme, så hon vaknade ju 24 och var jättepigg =( Jocke fick försöka få henne att sova vilket inte var lätt. Hon somnade inte förns 1:20 igen. I går så var jag bättre så vi får in till stan med momma och moster. Hade ju 25% på kappahl så jag köpte en fleecejacka till Selina där. Skönt att ha nu när våren närrmar sig och när hon bara ska åka bil. Det blir ju så varmt med overallen. Köpte även nya nappar till Selina, dom andra började bli lite små och då kan hon lätt få in dom i munnen. Igår kväll så åt Selina banangröt, var populärt. Fick välling sen då men det var inte gott, hon bara skrek så det var bara att blanda till ersättning istället. Får pröva en annan gång då hon inte är så hungrig. Var in idag till stan en snabbis för att köpa mer ersättning också köpte jag en gåstol till Selina, dom hade ju sänkt den med 200kr en sån som jag har kollat på flera gånger så det var ju bara att slå till. Sen åkte vi och fikade hos momma och nu är vi hemma. Selina sover middag och tvättmaskinen går för fullt. Jag sitter här och Jocke ligger i soffan och sover. Ja det var väl allt det för denna gång.


RSS 2.0