Selina 8 månader

Idag blir mammas och pappas goa tjej Selina Engberg 8 månader.


Jocke 25

Fick ett meddelande på mitt mobilsvar idag.

"Hej Martina heter jag och ringer från inredningsbutiken, du var på mässan i helgen och var intresserad utav ett par kuddar från Romo och ville ha lite prisuppgifter Jag har nu lite prisuppgifter, så om du är intresserad så hör av dig."

Jaha jag var på mässa i helgen??

dom där kuddarna lät dyra...

Igår fyllde Jocke 25!!! Hipp hipp hurraaaaaa!!

Han kommer hem ikväll så det blev ju inget firande igår. Blir på Lördag istället.
Satte in en bild i tidningen igår(på Jocke) eller 2 men den ena kom inte med, ringde och klagade idag till öp och hon som hade ansvaret var inte där idag. Men under samtalet så kom hon på att hon kunde ju ta min mejladress och då hittade hon igen mina mejl och bekräftade det jag redan hade sagt, att jag hade skickat dom i Söndags. Så hon skulle fixa så den andra kommer med i morgon kanske och då även gratis eftersom den sätts in på fel dag.

Annars idag så har jag och Selina varit ute i några timmar, gått en promenad och suttit ute i solen, hur varmt som helst. Äntligen är det vår och snart sommar, det har man sett framemot sen förra sommaren :). Kanske inte långt kvar tills vi får flytta....vi får se.
I morgon fyller syster 23 år, gamling!
Sen den 1 Maj fyller pappa 49 år, gamling!


Selina har nu börjat göra lite mera framsteg, gällande krypningen. Nu står hon på alla 4 och vaggar och vips så far hon ner på golvet igen och hon drar sig framåt på golvet numera när hon ska nånstans. Så snart kryper hon nog.


Lite bilder att kika på..

   

Årets första tussilago
336508-215

sänka sängen..

Jocke jobbade natt i Torsdags förra veckan så i fredags när han  var ledig så åkte vi in och handlade mat för denna vecka. Annars så har han varit i huset hela veckan efter jobbet och hjälpt hans pappa med att tapetsera. Nu är allt klart han gjorde klart det sista igår kväll. Det är lite kvar i hallen nere mot v- rummet men det får väl vi ta å göra. Selinas rum blev jättefint. Ska lägga in bilder sen så får ni se. I Lördags så var vi in till stan och firade Jockes bror som fyllde 20. Åt tårta och sen var jag iväg på babyproffsen och köpte solglasögon till Selina, har väntat på dom hur länge som helst. Det blev ett par svarta, neutralt och bra. Sen åkte vi hem och grillade för andra gången i år. Gott blev det. Förresten i Lördags så kröp Selina nåt steg, hon lyfte upp rumpan och stod på alla 4 också tog hon sig nåt steg innan hon föll på mage igen =) Så det är på g. Igår gjorde jag inte allt för mycket, Jocke åkte på kurs i går och kommer hem på Torsdag. Jag gjorde köttbullar igår och dom blev goda. Bra att ha i frysen och bara ta fram.
Funderar på att baka en banankaka, har så mycket bananer hemma. Bakade mockarutor förra veckan.
 Nu för ett tag sen så fick jag sänka Selinas säng till längst ner för hon tog tag i sängkanten och skulle resa sig upp och det såg farligt ut så jag fick skruva lite å så men nu är den på plats och hon sussar just nu förmiddagsluren. Tänkte gå till momma sen så får hon pröva sina solglasögon :)
Hej hopp


Selina myser i solen
336508-210

På väg ur sängen..
336508-209

Selinas rum           Vårt rum
      

Ragge myser..
336508-211


Det finns..

Det finns dagar som är som trappor,
man måste välja om man ska gå upp eller ner.


riva tapeter...

Hallå!
I Söndags så var vi i huset och drog loss en massa tapeter från väggarna, ja det som gick att dra loss. Selina hjälpte också till på ett hörn :) Sen ska det spacklas och tapetseras. Vi ska ju tapetesera alla rum utom v-rummet för dom tapeterna fanns inte inne i butiken just nu. Men tapeterna som sitter där är ju inte så hemska ändå. Får se om vi tapetserar om sen då. Jockes pappa är ju här i veckan och hjälper oss. Det är bra och mot det får han gratis boende och mat.

Igår var vi på bvc igen, var ju  2 månader sen sist så det var spännande att se hur mycket Selina vägde och hur lång hon var. 68 cm lång och 7590g, inte gått upp mycket men istället som hon brukar har hon växt som tusan. 3,5 cm. Kissade gjorde hon också när hon låg på skötbordet, så det rann ner på golvet och mina strumpor blev lite blöta :) Sånt som händer... Efter bvc så åkte vi och Cecilia till Sven- Erik i stan och gratttade han i efterskott, för han har fyllt 70 år. Han fick en tröja utav oss. Vi köpte även med oss fika eller CECILIA gjorde det så vi skulle ha nåt för han brukar inte ha sånt hemma. Sen skjutsade vi ner han till skatteverket och vi åkte sen hem.

Idag är  det ju toppenväder så Selina ligger ute i vagnen och sover nu, så kanske man hinner skura golven. Började med det i helgen men hann inte klart. Sen i eftermiddag är det f.grupp igen. Veckorna går så fort tyckte inte det var länge sen sist.

Lägger in lite bilder att titta på:


  Köket                               
 Hall uppe                                                                                 
 Selinas rum
 Vårat rum
 Hall uppe
Burspåk
Jag



Selina har dragit ner duken på golvet och allt godis med...
336508-204

Bilstol

Nu är det helg igen. Igår var vi in till stan och handlade mat och beställde en ny bilstol till Selina, det blev en Besafe Izi Kid. Den har ju fått bäst i test och vi har tittat på en sån länge. Vi skulle få den i slutet av nästa vecka. Så då får vi ta och tvätta babyskyddet och lämna tillbaka det till Barnens Hus. Tyckte inte det var så länge sen som Jocke hämtade ut det när vi skulle åka hem från bb och nu är det dags att lämna tillbaka det......

Det blir ingen Åkersjön för mig och Selina idag, vi tar nog en promenad istället om det inte börjar snöa förstås.
Så det blir en lugn helg, i morgon ska vi väl in till Jockes mamma och äta middag.
Lägger upp lite bilder som ni kan kika på.

Gladskiten Selina!!
336508-203

Klåfingrig..                 Snygga solisar..       Tidning är gott..
   

Baileys
336508-201

Killer
336508-200

Varför??

VARFÖR???...............snöar det när det ska vara VÅR! Nu har det snöat i 2 dagar, när tänkte det sluta?!
Hoppas det tinar bort  fort. Annars så gör jag inte så mycket, har varit inne nu i 2 dagar och inte gjort allt för mycket förutom att ta hand om Selina då. I helgen kanske det blir Åkersjön, får se. På Måndag ska vi på bvc, ska bli spännande å se hur mycket Selina väger och hur lång hon har blivit. Vi har ju inte varit iväg sen den 14 feb. På Tisdag är det dags för föräldraträff i Lit, då ska vi prata om hur man får barn att sova. Annars så kommer Jockes pappa att vara här nästa vecka och tapetsera om alla rum i huset. Kommer nog bli jättebra. Men när vi får flytta in är ju en gåta, lantmäteriet kan ju dröja flera månader så vi kanske får vänta ännu längre än den 15:e Maj. Känns ju inte så kul.. jaja vi får vänta som vanligt å se.


Selina äter plommonpuré
336508-161


viktnedgång & tapeter

Igår var vi till stan men först så var jag till bm noomi i Lit. Fick utskrivet lite piller också fick jag väga mig för jag berättade att jag hade varit sjuk och inte haft nån matlust och även haft så ont  i halsen att man inte har kunnat äta eller dricka normalt så då tyckte hon att jag skulle väga mig. Jag hade gått ner 3,8 kg sen jag vägde mig på efterkontrollen i november. Har gått ner dom sista nu det känns det på mina jeans, dom är lite stora. Så nu väger jag mindre än vad jag gjorde när jag skrev in mig i januari ifjol när jag väntade Selina. Men jag är inte underviktig för det utan nu väger jag ju som jag ska göra. Så alla mina nästan 15 kg jag la på mig under graviditeten är nu puts väck! 55,3 väger jag nu. Ja sen åkte vi in till stan i det hemska aprilvädret, riktig blötsnö. Tog en snabb runda på stan, fikade på Törners. Selina å lunch då men hon var mest upptagen utav att titta på allt folk :) Köpte jeans till Selina på kappahl, hade ju en sån där kupong på 50 kr. Köpte också en body + byxor på rean.Sen gick vi till Cecilia och var där tills Jocke slutade. Då åkte vi iväg och tittade på tapeter till huset, vi ska tapetsera om alla rum har vi bestämt. Hittade tapeter till alla rum utom hallen nere för den färgen vi hittade passade inte. Så jag ska iväg idag och se om jag hittar något. Vi hittade jättefina tapeter till Selinas rum.. rosa och gul med katter :) Kommer bli skitcoolt.  Åkte sen hem och for iväg på en gång till huset så vi kunde kolla av hur det skulle kunna se ut. Sen hem och åt en sen middag och sen var det läggdags för Selina. Våran hemtelefon fungerar ju inte så vi kan bara kontaktas via mobil. Vet inte vad det är för fel, har felanmält. Skriver mera ikväll.


VÅREN är kommen !!

Försöker igen då, datorn hängde sig sist och allt försvann. Nu i veckan så har det varit så fint väder så Selina fick sova ute i vagnen på altan och jag satt också ute och bara tog det lugnt. Selina har ju varit så förkyld nu i 2 veckor så jag har inte velat att hon ska vara ute så mycket i onödan. Jag har även passat på att ringa lite samtal i veckan, först till löneassistenten angående min löneförhöjning. Fk ska ju ha min nya årsinkomst så jag får rätt fp. Sen till bm noomi som jag gick hos när Selina låg i magen, bokade in en tid med henne i morgon. Hon trodde jag var med barn igen när jag ringde och pratade in meddelandet =). Rolig hon. Skulle inte tro det. Ska ev. på babyöppet i morgon får se hur det blir. Ja i helgen så har vi iallafall varit in och handlat mat igår och kollat på tapeter, finns ju en heeeel djungel utav det som allt annat nuförtiden. Måste ta en ride i morgon och kika, Jockes pappa kommer ju till helgen och ska tapetsera och då är det ju en fördel om vi har tapeterna. Får se vad det blir då. Var bort till huset idag och mätte lite fönster, måste ju köpa gardinstänger. Näe nu ska jag kika på teven. hej

Påsken 2008..

Dags att uppdatera lite, har ju inte kunnat det eftersom blogg håller på med nåt. Ja vart ska man börja. Hela påsken så var jag sjuk, förkyld och feber till och från, ont i halsen. Är fortfarande inte bra i halsen. Åkte iaf upp till Åkersjön på annandagpåsk. Grillade lite korv, Selina sov i vagnen under tiden. Sen blev hon förkyld så vi har kört med näsdroppar i en vecka nu. Dagarna är ju ganska okej men när det är dags för läggning så kan hon vakna efter att man har lagt henne i sängen och bara skrika, antagligen så har hon svårt att få luft eftersom hon har ju nappen i munnen. Så hon har ju varit förkyld i en vecka nu och bara för det så har det varit hur fint väder som helst, också måste man hålla sig inne.

I Torsdags förra veckan var vi och träffade mäklaren igen och la handpenning på huset och skrev kontrakt. Men vi får inte flytta in förns kanske den 15.e maj. Beror helt och hållet på lantmäteriet, eftersom dom ska stycka av marken som följer med huset och det kan dom inte göra så länge det är snö. Sen efter det så kan vi få en fastighetsbetäckning på huset.

I helgen som va så gjorde vi inte allt för mycket, var upp till Åkersjön i Söndags, grillade lite till. Var mest inne med  Selina. Åkte iväg en sväng med Jocke på skotern, det var inte bekvämt att sitta bak på hans skoter och åka. Hade lite krämpor igår.....
Ja i går så var det föräldraträff igen, det skulle ha varit hos oss men jag har skjutit fram det till den sista maj. Så vi var i storhögen hos Sofia, Anna och Fredrik. Fikade och barnen lekte på golvet =)


Förresten så blev Selina 7 månader i Lördags!!


RSS 2.0