Lite allt möjligt


Skiiit! Allting jag skrev försvann precis. Suuuck!
Bara å börja om då. Var ju på Marie Picasso i Lördagskväll. Verkligen bra. Jocke fick fixa skivan :)
Annars i helgen så har vi varit ute å gått, har ju varit fint på förmiddagarna, sen så har det ju börjat att blåsa och ha sig på eftermiddan. Har varit på babyöppet idag en sväng, man fick trycka med färg på tyg om man ville så jag fick lite tyg utav Anna, jag hade ju ingenting hemma inte ens en vit body..skamligt! Så man kan ju sy fast den där biten på en kudde eller nåt sånt.
Selina har ju varit lite trög i magen i helgen så jag ringde sjukvårdsupplysningen igår och hörde vad man kunde ge. Fick tipset att ge messmör i ersättningen. Men jag han då inte mera än att lägga på luren så var det fixat ändå :) Hon har ju börjat äta lite mera pureér nu så det är väl därför som hon har blivit lite trög. Ska truga på med mera vtn när hon äter det. Men det är inte så populärt ännu, ska pröva ge henne det lite mera varmt, hon är ju inte van att dricka kalla vätskor. Frågade även om man skulle koka vtn innan man ger det och det skulle man göra.
Men annars är hon som vanligt, pigg och glad som alltid.  Det blev lite kort det här men det försvann ju så mycket så jag orkar inte skriva om allting. Har ändå glömt hälften :)

 

Gladskiten Selina
336508-153

Marie Picasso
   


Veckan som gått..

Ja då var det dags att uppdatera här då efter påtryckningar av vissa personer :)
Veckorna går ju så fort så man hinner inte med. Helgen som var så  var vi upp till stugan i Åkersjön. Jag, Selina, Jocke, Cecilia och även Danne och Tina var där med Tylle. Männen... körde skoter och vi tog en promenad med Tylle. Han har mycket energi den hunden så han behövde en promenad. På kvällen ( Lördagen) så åt vi mat på värdshuset där. Inte speciellt bra mat, smakade helmysko. Åkte sen tillbaka och kikade på Se upp för dårarna. Skitbra film, har sett den förut så vi såg inte klart den. Selina somnade vid halv 10. Men sen ska ju Tylle in där å snoka när hon ligger och sover och störa.. morr!  I veckan så har vi inte gjort så mycket, Selina börjar lära sig att äta mat nu, går verkligen framåt och potatis och palsternacka är favoriten =) Efterätt fick hon banan och mangopure.
Annars är hon en go och glad liten tjej som älskar att gosa och busa. När pappa kommer hem på eftermiddagarna så lyser hon verkligen upp och nästan skrattar :) Sovtiderna har ändrats ännu en gång. Nu somnar hon halv 19.30- 20:00 på kvällen och vaknar och äter vid 6-7 på morgonen, sen är det bara att kliva upp. Hon sover ungefär 3-4 gånger på dagen 30-40 min varje gång. Hon brukar få sova i vagnen om det är någorlunda bra väder, för då sover hon oftast längre ca 1-2 timmar. Då får hon även frisk luft vilket inte direkt skadar.

I morgon ska jag å C på Marie Picasso på Folkets hus. Fick det av henne i julklapp. Det börjar 18.00 och håller på en timme. Annars så ska jag sälja min pärla min skoter =(. Hittade igen mina inlines med som har stått sen -04 då vi bodde i stan ,så dom ska jag lägga ut på blocket.  Inte använda speciellt mycket.
Ja det var väl allt för denna gång .)

   

Sötnosen Selina
336508-147

Alla Hjärtans Dag

Började dagen med att kliva upp 7:15. Selina sov till 8:00 så jag kunde äta frukost i lugn och ro. Gav henne mat då när hon vaknade, sen klädde jag på henne andra kläder och bytte blöja. Ja det vanliga morgonbestyret med smorning och tvätt av händer å annat. Sen fick hon ligga i babygymmet och surra lite grann medans jag stökade i köket. Sen begav vi oss till bvc för 5 månaders vaccination, det var då dags för dos 2 mot difteri, stelkramp,
kikhosta, hib och polio. Även  läkarkontroll + vägning och mätning. Selina väger nu 7060 gram och är 64,5 cm lång. Sen efter det så åkte vi in till stan, plockade upp moster och får på coop och köpte Alla hjärtans dag presenter. Selina fick ett får som håller i ett hjärta utav mig. Sen får vi på Willys och köpte kort för det hade ju inte coop, dom hade en massa påskkort. Mysko! Ja sen släppte vi av Cecilia på stan och jag fick parkera bilen så jag kunde ge Selina mat, det var panik och hon ville inte vänta :) Sen efter det så åkte vi hemåt. Fixade en smakportion utav potatis och palsternacka och det går framåt,hon spottar inte ut lika mycket som förut. Sen kokade jag ärtor och morötter och fryste in i isfack så är det bara att ta fram när Selina ska äta. Medans jag gjorde det så käkade Selina smörgåsrån..haha ni skulle ha sett. Måste lägga in bilder sen, även på när hon äter. Ser så rolig ut. Ja sen kom momma på besök och fikade och så och nu är Jocke hemma. Kom hem för snart 1 timme sen. Selina såg lite fundersam ut, har ju inte sett han på 4 dagar så det är inte så konstigt. Nä nu ska jag gå och vara social. Hejhej!

Uppdatering:

Bilder på när Selina mumsar på smörgåsrån och äter lite mat.
       


Äter potatis och palsternackapuré, gick ganska bra.
336508-134


Äter gröt, var inte gott.
 


Äter broccolipuré, var ganska gott .
336508-132

Busungen Selina...Med sin snygga jämtlandsmössa!
336508-141






Snöstorm!

Skriver lite snabbt, ska snart iväg till Österåsen på föräldraträff. Vi är några stycken vuxna och barn. Ska bli roligt, träffade ju några igår men idag kommer kanske allihopa. Vaknade 5 i morse utav att det blåste som tusan.. rena stormen ute fortfarande. Snön yr och det är bara 18 grader inne. Så fort det blåser så blir det kallt i huset, det drar ju rätt igenom...Skriver mera sen ikväll kanske om jag hinner. Ska till mammsen och äta sen när jag kommer hem.
hejhej

336508-114

Nu är jag tillbaka... kl är 22:03. Selina har sovit i en halvtimme snart. Har försökt få henne att sova sen halv 9 men det var en massa slem som skulle upp, tillslut så somnade hon på min axel. En aning trött. Det har ju varit mycket intryck idag. Var ju som sagt på träff idag. Fikade, pratade hus å sånt. Vi letar ju med ljus och lykta efter någon tomt eller hus att köpa här i byn. Vill ju gärna bo kvar här, men vad ska man göra om man inte får napp? Vill ju inte flytta det är ju alternativ långt ner... I allafall så bokade vi in en ny träff hos oss den 31 Mars. Sen har vi gått laget runt :) Så är det bara att börja om igen. Var hos mamma och åt moussaka idag, gott det! Selina låg på täcket på golvet och snurrade runt åt alla möjliga håll.. Hon är verkligen rörlig nu, vänder och vrider sig åt alla håll å kanter.
I morgon är det dags för 5 månadersvaccination och även läkarbesök, antar att han ska kolla hur hon har utvecklats och så med att gripa tag i saker och själva motoriken på händer och ben. Vägning+ mätning blir det med, blir kul att se hur mycket hon väger nu och hur lång hon är. Sen måste vi in till stan en snabbis, ska köpa Alla Hjärtans dag presenter .. Jocke kommer ju hem i morgon kväll. Dom här dagarna har ju som sagt gått fort.
Skriver mera sen efter bvc i morgon.
Hejhej


Selinas knep..

Vad dagarna rusar iväg. Har inte skrivit på ett tag nu. Ja vad har hänt sen i Tisdags då? Jo inte allt för mycket, jag och Selina var ute å gick i Torsdags för då var det ju äntligen lite sol. Tänkte att hon då kunde ligga ute i vagnen och sova när vi kom tillbaka från promenaden men icke då. Då slår hon upp sina blå och sen ville hon inte sova någe mera så då gick vi in och hon fick äta. Jocke slutade tidigare då så han kunde köra skoter, en aning beroende =). Annars så har Selina kommit på knepet ur hon ska lyckas att vända sig från rygg till mage. Hon vänder bara sig när hon ligger i babygymmet, och då tar hon tag i ett mjukt paket som sitter fast i själva mattan och sen drar hon sig upp till mage..inte så dum hon inte =) Så ibland så vänder hon sig så fort jag har lagt ner henne så nu går det undan. Men sen så får jag vända tillbaka henne till rygg igen för det har hon inte kommit på än hur man gör.
I går Fredag så var jag å Jocke ute och åt middag, kinamat. Jättegod mat och bra service. Jag åt kyckling och grönsaker i currysås och Jocke åt nån kyckling special(stark). Mamma, pappa å Cecilia var barnvakt å Selina, och hon hade busat hela kvällen:) Idag har vi varit till stan och handlat mat å varit till Jockes mamma å fikat. Selina fick vara där medans vi handlade. Man får ju handla i lugn och ro då... Innan vi åkte och handlade så köpte Selina en tulpanbukett med choklad till momma å moffa som tack för att dom ställer upp och är barnvakt å så...

I morgon åker Jocke på kurs så jag och Selina är själva tills på Torsdag... Undrar vad vi ska hitta på då..!


Lite nygamla bilder att titta på ..



Tog denna bild när vi var ute och körde skoter Vintersol

Selina med mamma och pappa
Vi 3

Norderåssjön i somras..Längtar tills sommaren!
Sjön 07

Bakat!

I Måndags så var jag in till stan och klippte mig en hel decimeter=). Känns bra med lite kortare hår.. Selina fick vara med momma och moster på stan, annars hade jag då inte fått suttit i lugn och ro och blivit klippt. Efter det gick vi och fikade. Gick i lite affärer, jag köpte ett fotoalbum till Selina och tussar, hittade äntligen såna på barnens hus. Var in på triconor med och fyndade 2 pyjamaser till Selina.

Igår så bakade jag hela dagen lång. Började mitt på dagen för Jocke hade ju jobbat natt så han låg och sov men sen när han hade ätit frukost så satte jag igång. Det blev bullar, semlor och tekakor.Skulle baka grahamsbröd med men det han jag inte. Får ta det nästa gång.


                 


Sen på kvällen så kom mamma och pappa och åt nybakade semlor. Jocke monterade ihop Selinas matstol igår. Det kom en kille med en stor lastbil och stannade på vår gård, vi trodde han hade kört fel. Jocke öppnade och så sa killen God Jul! Då såg vi paketet och fattade att det var matstolen..haha! Snacka om lyxigt, fick det hemkört till dörren, bara att skriva på:)
Selina hjälpte pappa att montera ihop den:


336508-127

Vad bra det blev....
336508-128

Nu sover Selina på frukosten:) Dom senaste kvällarna och nätterna har hon somnat vid 21 och vaknat 8 på morgonen utan att äta!! Jätteduktig tjej:) Hoppas på att det håller i sig. 

Hejhej!
 

En dag i Åkersjön!

Igår for vi till stugan över dagen. Jag, Jocke, Selina, Cecilia och Jockes mamma Helén. Danne, Tina och Tylle kom också upp mitt på dagen. Vi åkte upp från morgonen vid 10 - tiden. Satte igång och eldade och tände ljus så att  det skulle bli lite värme. Sen fikade vi och så, gjorde inte så mycket faktiskt. Gick en promenad bort till affären, syrran köpte ett pannband. Gick sen tillbaka och Selina fick ligga ute i vagnen och sova. Vi satt inne och bara slappade, tittade på teven, läste tidningar. Åkte sen hem vid halv 5. Fixade mat, spagetti och köttfärssås. Helént tog bussen hem senare på kvällen. Sen kom mamma och Cecilia och vi tittade på Göta Kanal 2. Den är ju så bra)=).
Selina somnade vid 21 tiden. Sov sen till halv 2 åt, sov sen till 9 i morse. Dom senaste nätterna har hon förlängt ätandet eller inte ätit alls. Natten till i går (Lördag) sov hon nästan i 12 timmar utan att äta. Somnade vid 21 sov sen till 8 på morgonen. Hoppas på att hon ska sluta äta på nätterna, det är väldigt skönt att hon sover hela natten.

Idag hade jag tänkt att baka semlor, men Jocke körde skoter hela eftermiddagen så det kunde man ju glömma. Han var billig sen när han kom tillbaka :) Ska baka på Tisdag istället hade jag tänkt, får se om det blir så. Då blir det tekakor, limpor, semlor och bullar. Ja när Jocke kom tillbaka så satte han igång med middagen. Det blev texmexkyckling och ris. Det var gott, nåt nytt som man inte har ätit förut.
Jag hittade ett recept på icas hemsida, tacofiskpinnar :) Ska pröva det nån gång.

Nu ikväll har jag klistrat in lite recept i min receptpärm och vi har tittat på "I en annan del av köping", så bra serie.
Selina somnade vid 21.15 så nu passar man på att skriva lite här.
I morgon ska jag klippa mig, ska klippa mig mer än jag brukar göra. Får se då hur pass mycket jag vågar ta...

Jocke har skaffat blogg. Selinaspappa heter han!

Hejdå!
Lite bilder från stugan..



336508-115



Matstol

Hallelå!
Idag vände Selina sig från mage till rygg för 3 gången i sitt liv. Det var ca 2 veckor sen sist. Så duktig så=)
Nu har jag beställt en matstol till Selina så då kan hon sitta med oss när vi äter, förhoppningsvis. I morgon bär det av till stugan, ska pyssla lite där, städa lite grann och så. Blir nog en promenad också om det är bra väder. Annars idag så har vi inte gjort så mycket, vi har inte tagit oss ut idag. Det var ju inte så himla bra väder heller, hoppas på bättre i morgon. Var in på en sida igår och hittade en cool matlåda som man kan ha när man har börjat jobba igen.Lägger in en bild på den så får ni se. Nu kommer Jocke snart hem med maten. Hoppas på nåt gott:). Hörs hejhej!.

Värsta coola matlådan:)



RSS 2.0